Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Makropur

Eristäminen

Kysytty: 26.11.2010 klo:21:04
Tervehdys.
Meillä on 1934 Rakennettu 1,5 kerroksinen talo, ei rintamamiestalo, mut hiukan isompi.
Ullakko on täysin eristämätön tyhjä tila. Nyt tehdään huoneet sinne ja tarvisin todella apua eristeen valintaan. Katto sais tipahtaa mahdollisimman vähän joten villa unohdetaan. Sit nämä spu ja makropur... Mistä makropuria saa ostettua? Onko sitä enään olemassakaan kun netti ei avaa heidän kotisivujakaan. Paljonko sitä pitää laittaa paksuudeltaan jotta eristys on ainakin riittävä. Tiedän että finnvoam ja spu on eri tavaraa. Mutta teenkö jonkin virheen jos eristän katon ja seinät finnvoamilla. Ja paljonko sitä pitäisi laittaa paksuudeksi? Eli spu on liian kallista ja jos makropuria ei enään saa mistään niin finnvoam on kuulemma saman hintaluokan tavaraa makropurin kanssa, onko näin?

Alakerrassa purueriste on ulkolaudoituksessa kiinni... Voinko laittaa tulevan eristeen yläkerran seinään ulkolaudoitukseen kiinni? Seinän korkeus yläkerrassa noin 70cm. Seuraavana yläkerran rermontin jälkeen vaihdamme ulkolaudoituksen ja eristämme ulkoapäin koko rakennuksen. Eli alakerroksen kohdalla poistamme purun ja lisäämme eristeen (spu/finnvoam) sen tilalle + 5cm ja tämä + 5cm jatketaan ylösasti. Eli jos yläkerta olisi ulkovuorauksen tasalla olisi tuleva ulkopuoleinen eriste helppo saada alakerran kanssa samaan tasoon. Mutta ilmahan ei vaihdu sinä aikana kun ei ulkovuori remppaa aloitettu. Tapahtuuko suuria vahinkoja?

Näihin jos sais jotain tolkkua niin olisin tosi iloinen.Virallinen vastaus
Kyllä otsikon mukaista tuotetta edelleen valmistetaan. Se on samanlaista uretaania kuin SPU ja ainakin lähes samanhintaista. Toinen mainitsemasi t...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Makropur":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Betonisokkelin lisäeristys ulkoapäin

Tein -66 rakennettuun omakotitaloon salaojaremontin v. 2000, jossa "halkaistun" sokkelin ulkopintaan tuli kuumapiki ja 100 mm styroksia pystyyn maanpintaan asti (toimii h...