Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Lisäeristystäkö?

Eristäminen

Kysytty: 22.1.2004 klo:9:53
Asumme -75 rakennetussa omakotitalossa. Talvisin makuuhuoneen vaneriseinät ovat kylmät. Miten lisäeristän? Pitääkö vaneriseinät purkaa vai tuleeko eriste lastulevyn päälle? Mikä eristeeksi? talo on tiiliverhottu joten eristäminen ulkoapäin ei onnistu.
Virallinen vastaus
Vaikka purkaminen tuntuu ehkä huonolta ajatukselta, niin kannatan lastulevynpurkamista. Silloin teidät, mitä levyn alla on, ja loppurakenne on merkittävästi parempi ja varmempi. Lastulevyn alla on muovi tai ei ole. Lastulevy maalattuna muodostaa kuitenkin varsin tehokkaan höyrysulun, ja lisäeristyksellä sen pintaan voi syntyä kondenssipiste. Kun purat levyn, poistat mahdollisen höyrysulun niin, että sen jatkuvuus kattoon säilyy, voit asentaa sisäpuolelle lisäeristeen. Voit asentaa lisäeristeeksi vuorivillan, 50 - 100 mm, ja höyrysulun sekä uuden rakennuslevyn. Höyrysulun asennus ja jatkuvuus on eritäin tärkeää.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Lisäeristystäkö?":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: