Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Lisäeristyssuunnitelmat

Eristäminen

Kysytty: 27.12.2004 klo:15:02
Kyseessä -72 rakennettu talo, jonka peruskorjausta ollaan aloittelemassa. Seinien rakenne tällä hetkellä: ulkoverhous, bitumipaperi, vinolaudoitus, villa 100mm, paperi, harvalaudoitus, sisäpinta. EI siis tuuletusrakoa ulkoverhouksen alla. Lisäksi seinään on ruiskutettu uretaania tms. Voiko tällaisessa rakenteessa käyttää SPU-levyjä lisäeristeenä? Entäpä lattia; tällä hetkellä eristeenä jonkin verran painunut puru. Ajatuksena oli poistaa purua sen verran, että tilalle saadaan 100 mm vuorivillaa ja höyrysulkumuovi päälle. yläpohja (purueristetty) on tarkoitus lisäeristää yläkautta puhallusvillalla. Miltä suunnitelmat vaikuttaa? Muodostuuko yläpohjaan liian suuri kosteusrasitus jos seinien ja lattian höyrynläpäisevyys muuttuu olemattomaksi? Aiheutuuko tuuletusraon puutteesta ongelmia?
Virallinen vastaus
Tarkasta kaikki rakenteet ennen lisäeristystä. Silloin näet, ettei niissä ole kondenssiveden aiheuttamia vaurioita. Jos asennat uretaanilevyn sisäp...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Lisäeristyssuunnitelmat":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: