Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Liittolaatan eristäminen

Eristäminen

Kysytty: 11.2.2018 klo:23:28
Huoneen katto on osittain ulkoterassin lattiaa. Mitä vaihtoehtoja olisi liittolaatan lisälämmöneristämiseen?
Virallinen vastaus
Alapuolella olevan huoneen kattoon voi ajatella lisälämmöeneristettä, mutta määr&...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Liittolaatan eristäminen":
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (15.2.2018 klo:22:12) kommentti

On tilanteita, joissa kylmäkohdan eristäminen on ongelmallista. Silloin voi ajatella johtaa siihen kohtaan lisälämpöä. Kattolämmityskaista ( sähkö) voisi sopia ongelmaasi. Sen energian kulutus ja hinta on melko pieni verrattuna muihin toimenpiteisiin.Jäsenen antama (16.2.2018 klo:11:02) kommentti

Rakenne näyttää oikeaoppiselta eikä suoranaisia kylmäsiltoja ole joten miksi koko rakennetta edes pitää lisäeristää? Jos tähän on kuitenkin olemassa pätevät perusteet niin lähtisin toteuttamaan hommaa seuraavanlaisesti:Kuvasta ei näy tarkalleen mitä materiaalia tuon SPU70mm levyn yläpuolinen osa on, mutta ilmeisesti jonkin sortin betonivalu jonka päälle poltettu huopa ja kasattu itse terassi? Jos tehtävissä niin itse lähtisin toteuttamaan eristystä ulkopuolelta purkamalla terassin, poistamalla tämän päällimmäisen betonivalun SPU levyn yläpuolelta. Sitten lisäisin SPU tai finnfoam eristettä olemassa olevan levyn päälle ja rakentaisin terassin uusiksi hieman ohuemmalla runkorakenteella. Sisäkaton lisäeristämisestä ei minun mielestäni ole paljoakaan hyötyä koska 150mm betonipalkki säilyy rakenteessa ja johtaa kylmän samallalailla kuin ennenkin rakennuksen sisäpuolelle.