Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Lattian lisäeristys kellarin yläpuolella

Eristäminen

Kysytty: 17.6.2011 klo:20:27
Olen eristänyt rossipohjaisen purueristeisen lattian uudestaan, ja uuteen lattiaan on kauttaaltaan asennettu vesikiertoinen lattialämmitys. Nyt otin auki eteisen lattian, jonka alapuolella on kellari. Nyt ongelmaksi muodostui juurikin tuo kellari. Otin lattian auki todetakseni, että en voi tehdä tässä kohtaa samanlaista lattiarakennetta kuin muualla talossa. Mikäli näin tekisin, kellarin katon korkeuden vuoksi eteisen lattia nousisi huomattavasti muun talon lattiaa korkeammalle.

Pikainen analyysi sai minut jo hylkäämään lattialämmityksen tuossa huoneessa. Tällöin lattian rakenne olisi ohuempi (3-kertainen kipsilevylattia =n. 45mm) yksinkertaisena. Riittäisikö tässä rajatussa tilassa lattian eristeeksi 70mm uretaanilevy suoraan betonia vasten? Nyt betonin päällä on alumiinipaperi ja noin 90mm villaa.MusanMestari Käyttäjä on mies
Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.
Kysymyksiä: 78 kplVirallinen vastaus
Lattiaa ei pidä nostaa muiden lattioiden yläpuolelle. Siksi on tehtävä valinta. Lat...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Lattian lisäeristys kellarin yläpuolella":
Jäsenen antama (20.6.2011 klo:16:46) kommentti

Itse olen nyt pähkäillyt hommaa niin, että jätän sen lattialämmityksen kokonaan pois. Alle tulee uretaanilevyä niin paljon kuin mahtuu, ja suoraan kannattajien päälle puulattia 23mm pontatusta tavarasta. Tuonhan voi sitten käsitellä tahtonsa mukaan tai vaikka asentaa päälle muovimaton. Ikkunan alle sähköpatteri.Mitä ajatuksia tämä herättää? Lämmitysmatto nostaisi tuon lattian vahvuuden yli 23mm, eli mikäli lattiakorkeus halutaan tasaiseksi, maton vaatima lisätila olisi eristyksestä pois. Nytkään sitä ei taida jäädä kuin korkeintaan 90mm.Alla tosin on kellari, joten pakkasta lattian alla ei pitäisi olla koskaan.