Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

lattian lisäeristäminen spu- wilhelmillä

Eristäminen

Kysytty: 30.7.2008 klo:18:22

Ongelmana on kylmä lattia.

Onko mahdollista (järkevää) lisäeristää lattia spu- wilhelmillä, kun lattia on alhaalta ylöspäin :

Hiekka, pohjabetonilaatta 7cm, koolaus+villat, lankkulattia (ruma)?

Ajattelin avata lankkulattiaa ulkoseinien vierestä ja katsoa onko villat painuneet, että josko se kylmä tulee sieltä, korjata jos mahdollista ja asentaa spu-wilhelmi ja sen päälle parketti.

Kuinka tiiviiksi lattian saa laittaa? Eli saako "uretaanittaa" lattian ympäriinsä?


Rairai
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Todella, tarkasta ensin, mitä lattian alla on. Eristeet ovat voineet pudota alas, ja seinällä voi olla ilmavuotoja. Nuo ilmavuodot tekevät lattian kylmäksi. Hallitsematon ilmavuoto voi johtua siitä, että talon ilmanvaihto on huono. Korvausilmaventtiileitä on liian vähän. Tuo kannattaa tarkastaa ensimmäiseksi. Uretaanin käyttöä ilmavuotojen korjaamiseen en uskalla antaa ohjetta, kun en tunne rakennetta. Eristyksen suhteen voi olla, että joudut avaamaan koko lattian. Jos noin käy, kannattaa miettiä eristäminen uudelleen.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / lattian lisäeristäminen spu- wilhelmillä":