Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Lämmäneristys

Eristäminen

Kysytty: 7.10.2010 klo:11:02
Olemme kunnostamassa vanhaa omakotitaloa (meille uutta), jossa on lattian alla purua paksu kerros. Kysyn nyt kun avaamme lattian, kannattaako purun lisäksi lisätä villa (puhallusvillaa vai levyvillaa), jos otamme vähän purua pois. Puru on kuivaa ja se ei näytä olevan vajunutkaan. Avaamme lattian, koska siihen on tehtävä uudet viemäriputkitukset ja samalla uusimme sähköjohdot.Virallinen vastaus
Kun lattia otetaan auki, se kannattaa tarkastaa laajemmin, jotta missään ei varmasti ole vaurioita. Alle kannattaa lisätä esimerkiksi viiden sentin pehmeä levyvilla niin, että se asennuksessa jää sentin kannattajien yläpuolelle. Kun päälle tulee ilmansulkupaperi, ja uusi lattiapinta, villa painuu. Jos puru painuu vähän, villa mukautuu painumaan.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Lämmäneristys ":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: