Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kylmävuoto

Eristäminen

Kysytty: 31.12.2009 klo:13:26

Minulla on 1976 rakennettu talo, jossa olen huomannut kovemmilla pakkasilla, että esim. sähköpistokkeiden ja joiden valokatkaisimien kohdalta tulee paljon kylmää ilmaa sisälle. Miten noita kohtía voisi tilkitä, että turha kylmä ilma ei tulisi sisälle. talo on kaksikerroksinen ja painovoimanen ilmanvaihto,


sss
Kysymyksiä: 19 kplVirallinen vastaus
Rasiat kannattaa ottaa auki, ja laittaa sähkömiehen kittiä rasian putkiin. Tuloilman määrään pitää kiinnittää myös huomiota. Sitä on syytä lisätä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Kylmävuoto":
Jäsenen antama (3.1.2010 klo:12:33) kommentti

Mitä tuo sähkömiehen kitti oikein on? Voinko tehdä sen itse ottamalla sulakkeet pois työn ajaksi?

Jäsenen antama (3.1.2010 klo:12:47) kommentti

Sinulla rakennuksessa tulee korvausilmaa sieltä rasioissa olevista putkista, jotka voidaan ja kannattaa tulpata tuolla "sähkömiehen kitillä", joka nykyisin on lähes sukupuuttoon kuollut asennustöissä. Se on eräänlaista "sinitarraa tai muovailuvahaa", jota on saatavissa sähköliikkeistä tai jopa rautakupoista ja/tai halppishalleista. Sen voit itsekin hyvin omintunnoin tehdä, kun otat sulakkeet irti kullonkin ko. rasiasta tai turvallisinta ottaa heti kerralla kaikki sulakkeet ja kun vielä väännät pääkytkimen nollille, niin kyllä se siitä.

Jäsenen antama (3.1.2010 klo:13:13) kommentti

Taitaa olla sähkömiehen kitin resepti yhtä salainen kuin on linnan poolissa,mutta niin vanha sekoitus se on että mitään ihmeaineita siinä ei voi olla,aiemmin se oli mustaa.Olisikohan vernissa öljyä, liitua ,sinkkivalkeeta,tai mitä lie edullista perusainetta. Papukaijamerkki joka kertoo reseptin.

Jäsenen antama (3.1.2010 klo:14:06) kommentti

Erään myyjän sivustolla 100g:n pötkö valkoisena 1,50 + alv euroa+ lähetyskulut 14 euroa alle 5 kg, jos ei nouda itse.


Jäsenen antama (3.1.2010 klo:16:22) kommentti

Se vaan että kun niitä putkia menet kittaamaan niin muistathan että tee se itse mies ei saa irrottaa sitä kalustetta siitä rasiasta ainoastaa sen peitelevyn esim. maalausta tai tapetointia varten. Se näköjään meinaa taas tuossa kiireen tuoksinassa unohtua neuvoa antavilta. Kun tilaat sen homman sähköliikkeestä niin jo parissa tunnissa sähkäri kittaa hirmu monta putkea ja pyydettäessä siinä samalla vaikka katselee noin yleisesti muutakin asennuksien kuntoon liittyvää jos vaikka sattuis jotain fiksaamista olemaan. Tuo putkien "vuotaminen" on muuten melko yleistä ja useasti ulkoseinien rasian kohdalta on myös höyrysulku rikkoutunut joten pelkkä putken kittaaminen ei aina auta.


Jäsenen antama (7.1.2010 klo:9:35) kommentti

Hyvä neuvo tuo, että kutsuu sähkömiehen hoitamaan homma. On vain tosi vaikeaa saada sähkömiestä hoitamaan hommaa. Minulla on ollut muutaman pienempi homma, kuten vaikka sähkökatkaisimen vaihto, niin ei ole vain aikaa löytynyt niin pieneen hommaan. Ykis sähköjohdän suojaputkikin on roikkunut yli vuoden, kun kävi vain katsomassa paikan ja laittoi uuteen sisäseinään sen. Ei ole sen jälkeen miestä näkynyt...

Jäsenen antama (7.1.2010 klo:9:52) kommentti

Kannattaa myös tiivistää rasian ja seinälevyn välinen rako jollain tarkoitukseen soveltuvalla massalla, itse olen käyttänyt ihan vaan akryylimassaa. kovin usein vetää sieltä välistä paljon enemmän kuin putkesta, ihan uudiskohteissakin (mikähän on höyrysulun kunto).

Pikkuhommasta saa sitten varautua maksamaan suhteessa paljon enemmän kuin vähän isommasta hommasta. Tämäntakia pikkuhommia kartetaan ammattilaisten piirissä niin paljon.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Höyrysulku/korjaaminen

Kyseessä 80- luvun OKT joka remontoitu perusteellisesti. Seinien höyrysulku uusittu ja sisäkaton vanhat läpiviennit sovittu paikattavan ja uudet tiivistettävän.Koneelline...

Remontin takuukorjaukset

Teetetty laaja remontti 80-luvun alun omakotitaloon. Kaikki suht hyvin mutta muutamia asioita tullut ilmi jotka mielestämme takuun piirissä. Esim. kylmävuoto x 2 seinissä...