Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kuistiremontti

Eristäminen

Kysytty: 26.5.2004 klo:7:06
Talossamme on 70-luvulla remontoitu kuisti. Seinissä on nyt ulkopaneelin ja sisälastulevyn välissä 100 milliä villaa. Tarkoitus on paneloida seinät sisältä. Lattian alla on kylmä varastotila ja siinä välissä 100 milliä villaa. Katossa on vesikaton alla myös villa ja sisäpinnassa lastulevy. Kuistilla on avautumattomia ikkunoita, joissa on kaksinkertainen lasi. Ilmeisesti ns. lämpölasi. Kannattaako kuistia pitää täysin lämpimänä ja kannattaako ikkunoita vaihtaa? Kuistia on aiemmin pidetty sekä lämpimänä että kylmänä. Onko tällainen kylmä/lämmin kuisti tavallaan kuin iso tuulikaappi? Vai tarvitaanko tuulikaappia ylipäätään ollenkaan?Virallinen vastaus
Kuisti toimii tuulikaappina. Se estää kylmän ilman virtauksen suoraan sisään. Jos eristystä ei lisätä, tila kannattaa pitää talvella puolilämpimänä. Tuolloin lämpötila on +5, +8 astetta. ikkunoita ei kannata vaihtaa. Sillä ei säästä riittävästi.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Kuistiremontti":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: