Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kosteiden tilojen ilmansulku

Eristäminen

Kysytty: 8.9.2012 klo:19:49
Hei,
olemme rakentaneet puurunkoisen yksikerroksisen omakotitalon, jossa kosteat tilat on tehty ulkoseinien sisäpuolelle harkoista. Ulkoseinän ja harkkojen väliin jää noin 3 cm tuuletusrako. Ulkoseinän sisäpinnasta jätimme ilmansulkumuovin pois, mutta tietenkin katossa muovi on.
Pitääkö harkkoseinän vedeneristys tiivistää välikaton ilmansulkumuoviin kiinni, vai jätetäänkö raot, että 3 cm välikkö pääsee tuulettumaan?
Jos tarkoituksena on jättää tuuletusrako, eikö ilmanvaihdon aiheuttama alipaine saa välikön "repimään" kylmää ilmaa tuuletusrakoon, jolloin sinne muodostuu kosteutta?
Jos taas tuuletusrakoja ei jätetä, jää välikkö "pulloksi"?
Hyviä neuvoja kaivaten......Virallinen vastaus
Kosteiden tilojen seinien vesieristys li...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Kosteiden tilojen ilmansulku":
Jäsenen   antama (29.1.2018 klo:23:17) kommentti

Minä en ymmärrä mitä tuolla kiviseinällä märkätiloissa tekee kun kyseessä on puutalo? Mikään määrys ei edellytä sitä. Molemmissa tapauksissa joudutaan asentaan hyväksytty vedeneriste enne laatoitusta.Tuo on vain myynti kikka saada tavaraa myyntiin. Ajatellaan, että vedeneriste pettää seinässä ja kosteus pääsee raketeisiin. Mitä tehdään. No laata poistetaan kiviseinästä ja aloitetaan kuivatus, käyddään mittaamassa ja taas jatketaan kuivatusta. Menee viikko hyvässä lykyssä kolmeviikkoa ja ei olla aivan varma onko kosteus lähtenyt pois seinästä. Ja tämä maksaa. Jos olisi kosteuskartoituksessa havaittu kosteutta seinä rekenteissa niin seuraava vaihe on, puretaan seinä rakenne niin, että levytys lähtee pois. Samalla tarkistetaan onko runkoon päässyt kosteutta ja jos on niin märät/kosteat kamat pois uutta tilalle. Normaali kylppäri seinän purku 1päiva ja uudet levyt paikalle 1päivä >>keskimäärin. Tuota kiviseinää vielä kuivatellaan ja remontti venyy parhaassaa tapauksessa asukkaat on joutunut evakkoon kun ei ole WC:tä eikä vettä pepseytymisetä puhumattakaan. Kuivatus maksaa 1500-2000€ lisää ja kaikki vaiva. Niin että mitä se kiviseinä