Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Ilmansulku/höyrynsulku

Eristäminen

Kysytty: 14.3.2009 klo:19:19

Olen lukenut useista lähteistä erilaisista eristysvaihtoehdoista koskien rintamamiestalon seinien lisäeristämistä sisäpuolelta. Joissain paikoissa kehotetaan käyttämään ilmansulkumuovia villan kanssa, toisissa paikoissa bitumipaperia. Kumpi näistä on parempi vaihtoehto seuraavaan rakenteeseen?

Ulkolaudoitus - tuuletusväli- vaakalauta- paperi(musta, alkuper. v.1954)- purueriste - paperi - vaakalaudoitus - rockwool eriste 50 mm - ilmansulku/höyrynsulku - sisäverhouslevy


Jäsenen antama (5.12.2016 klo:18:49) kommentti

Hyvältä näyttää, tollaisissa seinissä väärä ratkaisu tuottaa satavarman hometalon, joten harkintaa ja oikeita asiantuntijoita.


Virallinen vastaus
Mitä kuivempana rakenne pysyy, sitä parempi. Tästä syystä höyrynsulun käyttö on aina suositeltavaa. Ilmansulkupaperilla on vesihöyryn pidätyskyky heikompi kuin muovilla. Jos ulkopuolen tuuletus varmasti pelaa kunnolla, silloin voi harkita ilmansulkupaperin käyttöä. Pikipaperi sisäpuolella rakenteessa ei ole hyvä ratkaisu, koska ulkopuolella on samanlainen materiaali. Tällöin ulkopinnan ja sisäpinnan tiiveydet ovat liian lähellä toisiaan.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Ilmansulku/höyrynsulku":