Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Höyrysulku tiivistämättä

Eristäminen

Kysytty: 13.9.2011 klo:8:15
Ostimme vuonna -78 rakennetun puurunkoisen tiilivuoratun omakotitalon. Tarkoitus oli pintaremontin yhteydessä vaihtaa muutaman huoneen rumat, saumoistaan halkeilleet lastulevykatot panelikatoiksi. Kun lastulevyt oli purettu ilmeni, että höyrysulun kaikki saumat ja läpiviennit oli tiivistämättä ja villa pahoin mustunut. Kuntotarkastuksessa noin kuukausi sitten ei yläpohjassa havaittu mitään merkkejä kosteusvaurioista ja niillä kohdin, joista villa nostettiin ylös oli höyrysulku ehjä ja villat vain hieman mustuneita. Onko tuo mustuminen vain ilmavuodon mukanaan tuomia epäpuhtauksia, aiheuttaako toimenpiteitä, pitääkö villat kenties vaihtaa? Entäs tuo höyrysulku. Varmasti pitää tiivistää mutta pitääko kaikki katot avata ja tarkistaa. Jos yksi paikka korjataan, niin kasvaako kosteusrasitus muissa katoissa?



Virallinen vastaus
Kyse on hyvin tyypillisestä viasta rakentamisaikana. Muovin jatkos näyttäisi olevan riittävästi kaksinkerroin, mutta sähkörasian kohta on teipattava kunto...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Höyrysulku tiivistämättä":
Jäsenen antama (24.7.2016 klo:21:41) kommentti

Lastulevyn peittämien villojen läpi ei ilmavirrat kulje ja rasvoja tai pölyjä sinne kuljettele.  Höyrynsulun halkeamista sen sijaan kosteus kyllä menee tuonne.Tuon näköista lasivillaa on homeinen lasivilla.  Jos ei usko, niin pieni näyte laborarioon ja totuus paljastuu.