Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Höyrynsulkumuovin tiivistäminen

Eristäminen

Kysytty: 2.7.2008 klo:0:39

Mikä on kestävin ja tehokkain tapa/tuote tiivistää höyrynsulkumuovin saumat, läpivientikohdat ym.? Teippi kun lukemani perusteella ei muutamaa vuotta kauemmin pidä kunnolla. Mitä vaiko mitään tehdä niille aukoille mitä tulee höyrynsulkuun kun joutuu ulkoseinään kiinnittämään esim.keittiönkaappeja, pistorasioita ym. Kuinka suuri tai suurenneltu ongelma tämä on kosteuden tai ilmatiiviyden kannalta?
Virallinen vastaus
Alumiiniteippi on varmin tiivistystapa. Ilmastointiteippi on seuraavaksi paras, kunhan tuo on oikeaa teippiä, eikä halpatuontiteippiä. Läpivientejä voi tiivistää niin, että muovin kiinnittää putyylimassalla. Uretaanivaahto on myös hyvä tiiviste, ja tarttuu hyvin muoviin. Kun ruuvi menee muovin läpi, lopputulos on hyvin tiivis. Jos ruuvin joutuu avaamaan, tiiveys häviää, ja silloin on reikään painettava silikonia. Mitään ylitse lyövää tiiveyden hakeminen ei ole, mutta kaikki reiät, jotka tietää syntyvän, on hyvä tiivistää.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Höyrynsulkumuovin tiivistäminen":