Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Höyrynsulku

Eristäminen

Kysytty: 23.3.2005 klo:8:49
Uudisrakennuksessani yläpohjan höyrynsulkumuovi jouduttiin rei'ittämään neljän ilmanvaihto/radonputken takia. Timpurit ehtivät muuraamaan komeron rungon mihin putket tulevat ennen kuin ehdin höyrynsulun paikkaamaan. Nyt tuo paikkaaminen onkin tosi hankalaa, että saisin muovin 100% teipattua umpeen. Mitä tapahtuu jos höyrynsulkuun jää reikä? Ja onko höyrynsulun paikkaamiseen muita materiaaleja kuin pelkkä höyrynsulkuteippi? Yläpohjassa on 100 mm levyvilla+300 mm puhallusvillaa.Virallinen vastaus
Höyrynsuluton kohta katossa aiheuttaa kosteuspaineen ylös. Kosteus kondensoituu ensimmäiseen kiinteään pintaan yläpohjassa. Normaalisti se on aluskate. Oletettavaa on, että tuosta ei ole haittaa. Ilmavirran mukana menee hukkaan lämpöä. Siksi tuo kohta pitää saada paikattua. Jos pystyt tekemään tiivistyksen uretaanilla, saat lopputuloksesta hyvän.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Höyrynsulku":