Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Hirsitalo ja eristäminen

Eristäminen

Kysytty: 7.7.2009 klo:3:43

Hankkimassamme hirsitalossa on sisäseiniä suoristettu koolaamalla ja levytetty kipsilevyllä.Hirsiseinän ja kipsilevyn välistä tilaa ei ole lisäeristetty muutoin kuin hirteen kiinni asennetulla insuliittilevyllä.Toimiiko kipsilevy ja hirsiseinä yhdistelmä ja onko tarpeellista täyttää kipsinlevyn ja hirsiseinän välinen rako jollain eristeellä?Ilma tai höyrysulun tarpeellisuus lisäeristämisen jälkeen vai toimiiko kipsilöevy sellaisena?Vaiko parempi jättää rakenne sellaiseksi kuin jo on?

Samaisessa hirsirakennuksessa pitäisi välikatto uusia.Yläpuolella on myös lämmin huone.Mikä eristeeksi,Puukuitueriste vaiko muu?Vanhat alkuperäiset eristeet poistettu niiden huonon kunnon vuoksi.Kun katto on eristetty jollakin,tuleeko siihenkin asentaa ilma tai höyrysulku vaikka yläpuolella on lämmin asuinhuone?

T.Tietämätön


teke Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 10 kplVirallinen vastaus
Lämpöeriste toimii parhaiten, kun se on rakenteen sisäpinnassa kiinni. Siksi kokonaistaloudellisuus paranee, kun täytät välin esimerkiksi kivivillalla. Päälle asennetaan höyrysulku, ja kipsilevy. Välikatossa ei pidä olla höyrysulkua. Eristeeksi sopii vuorivilla.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Hirsitalo ja eristäminen":
Jäsenen antama (7.9.2017 klo:1:07) kommentti

Sisäseinien suhteen ratkaisut = Ok. Ulkoseinien sisäpuolinen verhous on asia erikseen..!