Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Eristeyhdistelmä

Eristäminen

Kysytty: 1.9.2011 klo:12:16
Olen aikeissa eristää ulkorakennuksen yläpohjan ekovillalla (selluvilla). Eristepakuus tulee olemaan noin 500mm. Minulla on runsaasti paksuja EPS -levynkappaleita; (useita kuutioita eristettä). Voinko heitellä näitä levynkappaleita puhallettavan selluvillan sekaan? Näin pääsisin näistä helposti eroon ja selluvillaa säästyisi huomattavasti. Levynkappaleet olisivat siis selluvillan sisällä näkymättömissä.Virallinen vastaus
Pehmeän eristeen sekaan EPS-eristettä ei pidä asentaa. Ne voivat...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Eristeyhdistelmä":
Jäsenen antama (1.9.2011 klo:22:00) kommentti

Voisiko palat vain asettaa alimmaksi ja jättää jonkin verran väliä levyjen väliin? Uretaanin käyttö ei oikein innosta. Näin välikatossa olisi paikon vain pelkkää ekovillaa tai EPS -levy ja päällä ekovillaa.

Jäsenen antama (1.9.2011 klo:22:40) kommentti

Vinkki: Laita eps oksasilppurista läpi ja sekoita silppu ekovillaan näin saat hyvää  sekovillaa.

Jäsenen antama (2.9.2011 klo:9:58) kommentti

EPS on aivan liian hyvä ja kallis eriste hukattavaksi tuolla tavoin. Joku esim. saareen rakentava mökkiläinen voisi maksaa muutaman kuution erästä hyvän hinnan mökkiprojektinsa eristeiksi.Levyistä kootun lautan päällä on helppo kuljettaa tarvittavat rakennustarvikkeetkin saareen. EPS-levyjä ei tarvitse suojata sateeltakaan rakennusprojektin aikana, minkä vuoksi on sovelias eriste mökin rakentajalle.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: