Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

ei otsikkoa

Eristäminen

Kysytty: 3.9.2014 klo:13:01
hei! kysymys kuuluu onko vesieristyksestä haittaa seinällä joka on levytetty gyprokilla jonka takana on höyrysulku,talo on rakennettu -99 vanhassa seinässä ei ole vesieristystä ja seinän takana on naapurin saunatilat???
Jäsenen antama (3.9.2014 klo:13:12) kommentti

On haittaa.Jos et ole vielä tehnyt, älä teekkään.


Virallinen vastaus
Kysyisin ensin oletko varma, että levyn takana on höyrynsulkumuovi, herättää pientä ihmetystä. Mikäli rakenne on kuten kuvasit poista vanha levytys ja höyrynsulku ja tee uusi rakenne.
HS

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / ei otsikkoa":
profiilikuva
HS
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen   antama (4.9.2014 klo:11:39) kommentti

Kyllä seinässä on höyrysulku niin ja tietysti seinässä on palokatko levytys eli tuplat.tarkoititko että siitä jättää sitten pois höyrysulun kun tekee uuden seinän??Jäsenen antama (5.9.2014 klo:15:35) kommentti

Kahden kosteutta läpäisemattömän rakenteen väli on riskirakenne, joka ajan myötä saattaa osin läpäistä vesihöyryä ja kuivuminen ei onnistu.Kahden lämpimä tilan välillä ei yleeensä käytetä höyrysulkua, naapurin sauna on asia erikseen.HS
Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: