Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

alajuoksu

Eristäminen

Kysytty: 17.2.2009 klo:8:59

Moi.

Miten eristän alajuoksun ja laatan sauman jotta saisin lattian edes vähän lämpimäksi yhdestä huoneen nurkasta.Puutalo rv 1972 jossa uusittu ulkovuoraus 2007 ja sokkelin eristykset 2003.Ennen oli mineriitti levy joka peitti alajuoksun, nykyisin alajuoksu esillä hieman uuden ulkovuorauksen yläpuolella.Ulkovuorauksen uusimisen yhteydessä laitettiin 50mm lisää eristettä ulkopuolelle ja se jätettiin samalle tasolle alajuoksun alareunan kanssa.Ei voitu viedä eristettä alemmaksi koska ulkovuoraus olisi tullut liian lähelle maanpintaa.Olen yrittänyt ruiskuttaa uretaania ulkopuolelta rakoon mutta ei pahemmin auttanut.Rako ei ole tasainen.Voiko eristää sisäpuolelta uretaanilla jos avaan lattian?


defan
Kysymyksiä: 51 kplVirallinen vastaus
Uretaani voi nostaa lattiaa ylös, tai työntää seinää ulos, kun vaahtoa laitetaan liikaa. Siksi suosittelen aina seinän ja betonilaatan väliin elastista massaa. asunnon ilmanvaihtoon pitää kiinnittää huomiota, jos raosta tule ilmaa. Se on hallitsematonta korvausilman sisään virtaamista. Korvausilmaventtiileitä pitää rakentaa lisää, ja kylmällä ilmalla pitää poistoa vähentää.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / alajuoksu ":