Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Sisäkaton panelointi

Energianeuvonta

Kysytty: 30.10.2011 klo:8:09
Kysyisin sisäkaton paneloinnista vanhan sisäkaton päälle: 50-luvun talossa on sisäkattona nyt neliönmalliset Haltex-tyyliset pahviset sisäkattolevyt. Voiko näiden päälle suoraan laittaa paneelin. Pahvilevyjen alla on tiivis 25mm paksu laudoitus, johon pahvilevyt naulattu kiinni.

Toimisiko pahvilevyt myös lämmöneristeenä, jos ne jättäisi paikalleen?

Onko rimoitus/koolaus tarpeellinen jos pahvilevyt jättäisi paikalleen, jos esim. kiinnittäisi paneelit suoraan pahvilevyjen läpi alla olevaan laudoitukseen? Rimoitushan pitäisi kiinnittää myös samalla lailla pahvilevyjen läpi.

Virallinen vastaus
Jos katto on suora, paneelin voi kiinnittää suoraan levyn päälle. Naulan pitää olla ainakin 60 mm pitkä. Helpompi on laittaa naulausrimat kiinni kattoon levyn päälle ja tarkastaa katon suoruus.

Arvostele vastaus kysymykseen "Energianeuvonta / Sisäkaton panelointi":