Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

sähkönkilpailutus

Energianeuvonta

Kysytty: 8.8.2011 klo:15:48
milloin tulee seuraava sähkön kilpailutusVirallinen vastaus
Arvostele vastaus kysymykseen "Energianeuvonta / sähkönkilpailutus":
Jäsenen antama (21.9.2011 klo:20:08) kommentti

En ehtinyt mukaan, joten milloin on seuraava kilpailutus?

Jäsenen antama (21.9.2011 klo:20:15) kommentti

kannatee kilpailuttaa itse tienaa enemmän

Jäsenen antama (22.9.2011 klo:7:43) kommentti

Ei siinä enää juuri säästä tuossa kilpailuttamisessa.

Jäsenen antama (22.9.2011 klo:22:06) kommentti

Kovasti on kokoajan jollain tarve mainostaa tuota "kilpailutusta".

Sähköpostiinkin tulee todella usein mainosta asiasta.Kilpailuta itse jos haluat jotain säästää.

Jäsenen antama (23.9.2011 klo:11:43) kommentti

Ruåtsissa sähkön hinta on vain 65% Suomen ka. hinnasta= 7,00 svt/kWh. Oikea hintataso on n. 3,5 snt/kWh, koska tuotantokulut ovat oikeesti laskeneet viimeiset 20 v., koska kaikki voimalat n jo maksettu. Omistajat ja johto ovat ahneita, siksi hintoja nostetaan jatkuvasti ja kerrotaan kansalaisille valeita kustannuksista.

Jäsenen antama (23.9.2011 klo:19:22) kommentti

Niin miten saa sähkölle yksityisasiakkaana paremman hinnan? Aina kun olen koittanut, niin vastaus on tasan sama, kuin yhtiön sivuilla, ja eipä heitä vähempää kiinnosta tarjota. Paras hinta siis on kartelli, jota hintavertailut oikeastaan vain tukevat.

Jäsenen antama (23.9.2011 klo:20:48) kommentti

Sähkön hinta määräytyy kulloinkin käytössä olevan kalleimman tuotantotavan mukaan. Sähkölaitosten kannattaa panna vesivoimalat seisomaan ja tuottaa pieni erä sähköä kaasuturbiineilla. Silloin koko sähkömäärä voidaan hinnoitella sen mukaan. Omistajat ja johto lihovat. Ja kansa uskoo.

Jäsenen antama (23.9.2011 klo:23:25) kommentti

Silloin alkoi mennä metsään sähkön hinnoittelu, kun keksittiin eriyttää energia ja siirto. Oliko tässä mukana tasavallan hallitus vai kuka oli tämän takana. Alkoi ivo/forttumin johtajille tulla LIHAVIA vuosia,mutta taitaa tulla edelleenkin. Eikä muutu tästä eteenkään päin, kun suomi mukaan lukien on menossa keskieuroopan sähköpörssiin, jossa maksumhenkilöinä ollaan me suomalaiset. KETKÄ edelleekin keräävät suuret OPTIOT ei vaikea arvata.

Jäsenen antama (24.9.2011 klo:9:47) kommentti

Monesti tuntuu siltä, että sähkönhinta suomalaisen mielestä johtuu johtajien isoista palkkioista. Näinhän se ei kuitenkaan ole. JOhdon palkkiot on aika pieni osa koko kakusta.Mitä tulee kateuteen optioista, niin jos on sitä mieltä että johtajat saa hyvät rahat optioillaan, niin silloin kannattaa alkaa kyseisen yrityksen osakkeenomistajaksi. Osakkeen hintakehitys ja option kehityt kun kulkevat käsi kädessä.Kaikenkaikkiaan sähkö on suomessa aika edullista. Jos siitä sitten on iso osa voittoa, niin se on sitten toinen juttu. Toki voi siirtyä asumaan vaikka Tanskaan, jossa sähkö maksaa paljon enemmän, mutta yhtiöiden voitto on sitten pienempi.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: