Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kuivan lattialämmityksen seinäsäätimien öiset raksahtelut

Energianeuvonta

Kysytty: 4.3.2011 klo:19:25
Eikö yöaikaan useasti toistuvia lattialämmityksen seinäsäätimien kovaäänisiä sarjassa tapahtuvia , unta häiritseviä raksahteluja saa hiljaiseksi toiminnaltaan ? Kyseessä Smart-toiminta ! Nimim. SietämätöntäVirallinen vastaus
Kannattaa ottaa yhteyttä suoraan valmistajaan tai toimittajaan. Ääntä tuskin saa pois, mutta voi olla niin, että termostaateissa on valmistusvika.

Arvostele vastaus kysymykseen "Energianeuvonta / Kuivan lattialämmityksen seinäsäätimien öiset raksahtelut":
Jäsenen antama (5.3.2011 klo:12:06) kommentti

Itellä oli samantyylin onkelmat 15v vanhoissa termostaateissa ja ongelmaa ei saanu poistumaan kuin vaihtamalla uudet termostaatit ja anturit... Paremmissa malleissa voi toki olla jokin säätö jolla saisi lisättyä viivettä termostaatin päälle/pois toimintaan, joka vähentäisi sitä napsumista muttei kuitenkaan muuttaisi sitä normaalitasolle..

Jäsenen antama (6.3.2011 klo:12:32) kommentti

Onkohan kyseessä uusi järjestelmä? Meilläkin jakotukit rapisivat aina kun venttiilit aukesivat. Tämä oli todella raivostuttavaa, kunnes ryhdyin hiljalleen ilmaamaan kyseistä jakotukkia. Kun kaiken ilman sain pois jakotukista, loppui äänikin ja venttiilit toimivat käytännössä nyt täysin äänettä.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Uuden lattian rakenne?

Hei ! Repisin 50-luvulla tehdyn talon yhden huoneen lattian auki. Rakenne oli muovimatto, lastulevy, koolaukset, n.30cm purua, hyvin epätasainen maanvarainenbetonilaatta...