Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Koulutyö

Energianeuvonta

Kysytty: 18.5.2010 klo:2:49
Hei!
Teen kouluprojektina esitelmää vesivessan ekologisuudesta. Selväksi on jo käynyt, että kuivakäymälä on huomattavasti ekologisempi, mutta nyt minun pitäisi saada tietää hyvin suurpiirteinen arvio vesivessan rakentamisen päästöistä.
Tietojenetsintäurakkaani helpottaisi suuresti, jos tietäisin mistä sisätiloissa olevat vesivessat nyt sitten on tehty. Esimerkiksi millaisia osia vesivessaan tarvitaan ja pitääkö niitä kuljettaa kaukaa? Paljonko yksi vessanhuuhdonta käyttää vettä? jne jne...
Toivottavasti erikoiseen kysymykseen löytyy ei-niin-erikoinen vastausVirallinen vastaus
Periaatteemme on, että emme tee koulutehtäviä. Tutkimusten tarkoituksena on opastaa tekijät...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Energianeuvonta / Koulutyö":
Jäsenen antama (18.5.2010 klo:9:48) kommentti

Ei millään pahalla,mutta ketä tuo tutkimus palvelee ja mitä seurauksia sillä on ?

Jäsenen antama (18.5.2010 klo:11:15) kommentti

Tuohan on sitä nykyaikaista tutkimusta eli työn tekoa ts. kaikki mahdollisimman helpolla eli hiki ei saa tulla kuin terasseilla istuessa. Jätit sanomatta, että kirjoittakaa tutkimus ja lähettäkää salattuna, jotta tarkastajat eivä pääse jäljille työ-/saantitavasta. 

Ei ole ihme, jos kaikki on sutta ja sekundaa, kun eväät on noin köykäisiä.

Jäsenen antama (20.5.2010 klo:11:16) kommentti

Vinkkinä koululaiselle: Ne osat jotka kummassakin vessatyypissä ovat samoja, eivät vaikuta lopputulokseen. Eli vessan osalta ei tarvitse itse rakennusta ottaa huomioon, pelkkä pytty riittää. Oletan että "kuivakäymälä" on kompostoiva sellainen, ei mikään sähkökrematorio. Ei siis kuluta energiaa, mutta kuivikkeet pitää ottaa huomioon :) Kysy biolanilta vaikka tämän valmistuksesta. Luultavasti ovat tehneet jotain analyysiä jo. Itsekin olet jo analysoinut asiaa ja saanut selville että kuivavessa on ekologisempi. Hyvä alku.

Suosittelisin että valitset posliinipytyn osalta yhden "verrokin", siis tietyn valmistajan tietyn mallin. Mieluiten kotimaisen, silloin saat ehkä tietoa itse pytyn valmistukseen liittyvistä päästöistä. Muuten voit käydä vaikka rautakaupassa tutustumassa pytyn materiaaleihin ja rakenteeseen ja niistä päätellä tuotteen jalanjälkeä. Huuhteluveden määrä löytyy esitteestä.

Kannattaa soittaa rohkeasti firmojen vaihteeseen ja tiedustella henkilöä joka voisi vastata tällaisiin kysymyksiin. HUOM! soita vain etukäteen mietityn kysymyslistan kanssa, kynä ja paperi valmiina. Mieti tarkkaan mitä aiot kysyä, firmojen ympäristöihmiset ovat kiireistä väkeä nykyään. Mutta vastaavat varmasti asiallisiin kysymyksiin parhaansa mukaan. Jos paikka on lähellä, voit pyytää "audienssin".

Mestarille tiedoksi, että koulussa tehdään tällaisia pieniä "tutkimus"projekteja sen takia että tekijä (=opiskelija) oppii tekemään selvityksiä, eli se on harjoitusta tulevaan työelämään. Oikeastaan nämä hommat eivät ole tutkimuksia sanan varsinaisessa merkityksessä vaan selvityksiä joissa käytetään pääasiassa olemassaolevaa tietoa. Eikä maksa veronmaksajille mitään ylimääräistä.

Monta:lle en taaskaan viitsi vastata yhtään mitään. Helpottaa molempien elämää vai mitä.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: