Kingspan Sauna-Satu® eristelevyt

Kingspan Sauna-Satu® takaa hyvän lämmöneristyksen ja höyrynsulun -sekä tietenkin hyvät ja lämpimät löylyt. Kingspan Sauna-Satu® on turvallinen käytössä ja helppo asentaa. Se soveltuu sekä uudisrakentamiseen että saunan peruskorjaukseen.

Kosteusteknisesti oikeaoppinen lämmöneristys ja höyrynsulun varmistaminen on saunan rakentamisessa ehdottoman tärkeää. Oikein tehty rakenne pysäyttää saunailman sisältämän kosteuden kulkeutumisen seinä- ja kattorakenteisiin. Kingspan Sauna-Satu® on alumiinilaminaattipintainen eristelevy, joka asennetaan saunan seinä- ja kattorungon sisäpuolelle. Se soveltuu käytettäväksi myös pesuhuoneen katossa.

SPU Eristeet on nyt Kingspan -eristeet. Nimi on uusi, mutta tuotteet samaa laatua kuin ennenkin.

Asennusohjeet

Kingspan Sauna-Satu® eristelevyt ovat kevyitä ja helppoja sekä työstää että kiinnittää. Levyjä voidaan leikata, jyrsiä, porata ja naulata. Eristelevyt ovat ympäritäyspontattuja, joten eristekerroksen kokoaminen sujuu nopeasti ja varmasti. Kevyitä levyjä on kätevä käsitellä ahtaissakin tiloissa. Kingspan Sauna-Satu® -eristeinen rakenne ei edellytä erillistä alumiinipaperikerrosta.

Esitteet


Katso aiheeseen liittyvät uutiset


Videot ja TV-esitykset

Seurantakohteet


YhteystiedotKysyttävää tämän sivun tuotteista

Kysymys: Miten sauna eristetään SPU Eristeillä?
Vastaus: SPU Sauna-Satu sopii saunan seinien ja katon eristämiseen. Sauna-Satua voidaan käyttää sekä puu- että kivirunkoisissa saunan seinissä. Tarkat asennusohjeet löydät Sauna-Satu-esitteestä.

Kysymys: Puurunkoisen saunan ulkoseinä, mitä tehdään höyrynsululle?
Vastaus: SPU Eristeiden korkean vesihöyryn vastuksen ansiosta erillistä ilman- tai höyrynsulkukerrosta ei tarvita. Usein elementtitaloissa höyrynsulkumuovi on jo valmiina rakenteessa.Tällöin on hankalaa toteuttaa höyrynsulun yhtenäisyys muihin rakenteisiin,jolloin Sauna-Satu asennetaan erittäin tiiviisti höyrynsulkumuovin pintaan.

Kysymys: Riittääkö kellarisaunan seinään yksi kerros Sauna-satua?
Vastaus: Kyllä riittää.

Kysymys: Katkeaako saunan höyrynsulku laudetukien kohdalla?
Vastaus: Laudetukien höyrynsuluksi voi laittaa alumiiniteippiä tai vaihtoehtoisesti teippaamalla Sauna-Satunsokkelilaatoituksen kohdalta ylijäänyt alumiinilaminaattialaudetukien päälle. mikä on otettu pois sokkelilaatoituksen kohdalta.

Kysymys: Voiko Sauna-Satua laittaa kiukaan taakse?
Vastaus: SPU Sauna-Satun voi laitta kiukaan taakse normaalisti rungon päälle. Sauna-Satunsyttymislämpötila onnoin +400 °C ilman liekkiä, joten se sopii erinomaisesti tähän käyttötarkoitukseen. Tarkempi ohjeistus nettisivuillamme http://www.spu.fi/ohjekortit, Ohjekortti nro 103. Lisäksi noudatetaan aina kiuasvalmistajan ohjeita ja turvaetäisyyksiä.

Kysymys: Voiko SPU Sauna-Satuun laatoittaa suoraan saunassa?
Vastaus: SPU Sauna-Satuun voi tehdä sokkelilaatoituksen alareunaan poistamalla alumiinilaminaatin levyn pinnasta. Alumiinilaminaatti lähteehelposti irti siltä puolelta, missä on Sauna-Sadun tuotekoodit ja päivämäärätiedot. Jos saunaan on suunnitteilla suurempia laatoituksia, laita Sauna-Satun pintaan lujalevy tai muu vastaava rakennuslevy, jonka päälle laatat kiinnitetään. Tarkempi ohjeistus nettisivuillamme http://www.spu.fi/ohjekortit, Ohjekortti nro 103.

Jäikö jokin askarruttamaan tämän sivun tuotteesta tai palvelusta? Jätä kysymys viereiseen laatikkoon, vastaajana toimii yrityksen asiantuntija.

Jättääksesi kysymyksen sinun tulee olla Rakentaja.fi -jäsen sekä olla kirjautunut palveluun. Jäseneksi liittyminen ilmaista. Liity jäseneksi tästä.