Viemärisukitus

Kodin putkistot eivät ole ikuisia. Putkiston kunnon heikkenemistä ei välttämättä havaitse ennen kuin vahinko on jo tapahtunut. Viemärisaneeraus ja viemärisukitus tulevat nopeasti tutuksi, kun vahinko on tapahtunut. Mutta miten varautua viemärisaneeraukseen ja miksi se kannattaa tehdä hyvissä ajoin?

Putkistot, kuten valurautaiset, betoniset ja muoviset, tulevat elinkaarensa päähän noin 40 vuoden iässä. Putkiston vanhenemisen seurauksena putket alkavat halkeilla, ruostua, haurastua ja havaittavissa voi olla myös liitos- ja tiivistevaurioita. Putkisto kannattaa siis saneerata vielä, kun se on mahdollista.

Viemäri kannattaa saneerata sukittamalla, joka sopii mille tahansa putkityypille sekä on edullinen ja nopea tapa kunnostaa viemärit.

Sukituksessa vanha viemäri toimii muottina, johon uusi itsekantava viemäriputkisto asennetaan. Asennus tapahtuu viemällä putkiston sisään epoksilla kyllästetty sukka. Putkisto paineistetaan, jolloin sukka muuttuu kovettuessaan uudeksi muoviputkeksi. Näin sukitettu viemärilinjasto on täysin saumaton sekä muodostaa itsekantavan rakenteen vanhan putkiston sisälle.

Perinteiseen purkamalla tehtyyn putkiremonttiin verrattuna säästyy rahaa sekä aikaa. Rakenteita ja pintamateriaaleja ei tarvitse purkaa sukitusta varten ja toimenpide kestää yleensä alle viikon.

Tiedätkö missä kunnossa talosi putkistot ovat? Akvatek tekee maksutta viemärien kuvauksia ja tarvekartoitusta. Jättämällä yhteystietosi asiantuntijat ottavat yhteyttä sinuun.

Viemärisukitus