Viemärihuolto

Onko viemärisi tukossa? Viemäri haisee ja pulputtaa? Oireet ovat merkkejä siitä, että viemäristösi kunto on syytä tarkastuttaa. Mutta miksi?

Viemärin tukkeutumisesta johtuvien vuotovahinkojen määrä on noussut tasaisesti joka vuosi. Määrän nousun syynä voivat olla vesikalusteiden kuten astianpesu-, pyykinpesukone ja wc-istuimen käyttämä vähäisempi vesimäärä, jolloin viemäriin kertyy enemmän tavaraa. Viemäriin kertyvä tavara ei poistu putkistosta riittävän vesimäärän johdosta vaan alkaa kertymään putkiston seiniin.

Vesivahinkojen ennaltaehkäisy on erityisen tärkeää, koska vakuutusyhtiöt eivät aina korvaa syntyneitä vahinkoja. Etenkin hitaasti syntyvien vahinkojen korvaaminen kotivakuutuksesta voi olla epävarmaa. Vakuutusyhtiöllä on käytössä myös erilaiset ikävähennykset, jotka pienentävät korvauksen määrää ja tällöin osa vahingosta jää kiinteistön omistajan maksettavaksi.

Toimiva viemäri ei ole itsestäänselvyys, tärkeää on toimia ennalta ennen kuin vahinko syntyy. Toimiva viemäri on näin tärkeä osa kotisi arjen sujuvuutta ja turvallisuutta.

Viemärisi kunto selviää parhaiten kuvauttamalla. Vaikka viemärisi toimii, se voi pitää sisällään mahdollisesti piileviä vaurioita tiivisteissä tai liitoksissa sekä tulevia tukkeumakohtia.

Viemärin huolto voidaan toteuttaa puhdistamalla putkisto harjapesumenetelmällä joka on hellävarainen, turvallinen ja tapa, jolla putki saadaan varmuudella puhtaaksi kokonaan. Puhdistuksen yhteydessä putkisto videokuvataan viemärikameralla, joka työnnetään putkistoon. Näin tehty puhdistustyö on dokumentoitu ja putkiston kunto voidaan varmentaa.

Akvatek tekee maksutta viemärien kuvauksia ja tarvekartoitusta. Jättämällä yhteystietosi asiantuntijat ottavat yhteyttä sinuun.

Viemärihuolto