Vesikaton aluskatteet

Epäjatkuvat katteet kuten tiili-, pelti- ja bitumipaanu eivät ole vesitiivitä itsessään. Siksi niiden alle tulee asentaa vedenpitävä alusrakenne, joka estää kosteuden pääsyn rakenteisiin ja varmistaa katon tuuletustilan toimivuuden. Kevytrakenteisimmillaan alusrakenteena on muovinen aluskate ja järeimmillään täysi laudoitus, jonka päällä on bitumikermi. Umpialustan päälle asennettu bitumikermi on aluskateratkaisuista pitkäikäisin ja vesitiivein vaihtoehto.
Vesikaton aluskatteet

Bitumiset aluskermit

Liimareunaisia bitumialuskermejä käytetään epäjatkuvien katteiden kuten bitumipaanu-, teräs- ja tiilikatteiden aluskatteina kiinteälle alustalle, kun kattokaltevuus on jyrkempi kuin 1:10. Monimuotoisille tai muuten vaativille katoille suositellaan Kerabit 3000 UB, 2600 UB tai 2500 UB aluskermejä.

Muoviset aluskatteet

Muovisia aluskatteita käytetään jyrkillä katoilla vapaasti asennettuna ilman kiinteää aluslaudoitusta. Kerabit Protect ja Super ovat diffuusioavoimia aluskatteita. Diffuusioavoin, eli hengittävä, aluskate on vesitiivis, höyryä läpäisevä aluskate, joka päästää kosteuden pois rakenteesta. Näin sisätilasta tuleva lämmin ilma pääsee aluskatteen päälle ja tiivistyy vasta siellä kosteudeksi, joka juoksee pois aluskatetta pitkin ja räystäältä alas. Kerabit RA-TA 60 K+ on diffuusiotiivis muovialuskate, joka täyttää Kattoliiton suositteleman AKV1-luokan. Aluskatteen toisella puolella on kondessikosteutta imevä polypropeenikangas.

Katso aiheeseen liittyvät uutiset


TUTUSTU MYÖS