Tehokkaat ilmalämpöpumput pohjoisiin olosuhteisiin

Suomessa on satojatuhansia omakotitaloja ja vapaa-ajan asuntoja, jotka yhä lämpenevät suoralla sähkölämmityksellä. Vesikiertoisen lämmityksen asentaminen tällaisiin kohteisiin ei ole aina mahdollista saati kustannustehokasta. Tällöin ilmalämpöpumppu on loistava vaihtoehto. Urakasta selviää myös pienin hankintakustannuksin.

NIBEn myymät ilmalämpöpumput ovat markkinoiden tehokkaimpia, ja ne ovat luotettavaa Fujitsu GENERAL -laatua. NORDIC-mallistossa on kaksi erityisesti pohjoisiin oloihin suunniteltua mallia: Premium-malli KH ja hyvä perusmalli KM. Molemmat tuottavat lämpöä lämpöä jopa 30 asteen pakkaseen asti. Lisäksi ne viilentävät kodin kesähelteillä. Myös pelkkään viilennyskäyttöön löytyy malli, KMCC, joka sopii mainiosti esimerkiksi kerrostaloihin tai pientaloihin, joissa kaivataan muun lämmityksen oheen tehokkaasti viilentävää laitetta.

Ilmalämpöpumpun lämmöntuotanto tapahtuu kiinteistön koon mukaan valitussa ulkoyksikössä, jossa kylmäaine kiertää suljetussa järjestelmässä siirtäen lämpöä lämmönlähteestä (ulkoilmasta) sisäyksikköön, joka puhaltaa lämmintä ilmaa huoneilmaan.


Tehokkaat ilmalämpöpumput pohjoisiin olosuhteisiin