Ikkuna- ja ovitiivisteet

Oikein hoidettu ikkunoiden ja ovien tiivistys parantaa asumisviihtyvyyttä vähentämällä vedon tunnetta asunnossa sekä estämällä kosteuden ja likaisen ulkoilman pääsyn sisälle. Vedon hävitessä asunnosta, myös sen lämmitystarve ja näin ollen energiankulutus pienenevät.

Kun huoneen ikkunat ja ovet on tiivistetty oikein voidaan sen lämpötilaa laskea ilman, että oleskelumukavuus kärsii. Vedottoman huoneen oleskelulämpötilan alaraja on 20 – 21 astetta.

Ikkunoiden ja ovien tiivistäminen on helppoa jos ottaa muutaman perusasian huomioon. Tiivistäminen hoituu monesti kuntoon ikkunoiden ja ovien uusimisen yhteydessä, mutta ikkunapokien ja karmien, sekä ovilehden ja karmin huoltaminen kannattaa sillä se vaikuttaa suoraan asumisviihtyvyyteen ja säästää suoraa rahaa.

Hyvä tietää


Mistä tiedän valita oikean ikkuna- ja ovitiivisteen?


Kuinka teen tiivistyksen oiken?

Ikkunoiden ja ovien tiivistäminen on helppoa, kun ottaa muutaman perusasian huomioon.

Uratiiviste

RK Uratiivisteet ovat erittäin joustavia ne soveltuvat 1-10 mm rakoihin eli kaikkiin tyypillisimpiin tiivistyksiin.

Silikonitiiviste

Silikonikumilla on monia hyviä ainutlaatuisia ominaisuuksia, joiden ansiosta sitä voidaan käyttää laajasti erilaisiin sovellutuksiin. Sillä on hyvä otsonin ja UV-valon kesto, joiden ansiosta silikonituotteet säilyttävät värinsä ja elastisuutensa voimakkaassa auringonpaisteessa.

Itseliimautuva tiiviste

Ennen ikkunoiden ja ovien tiivistämisen aloitusta on hyvä varmistaa tiivistettävään rakoon parhaiten soveltuva tiiviste. Mikäli tiivistettävässä ovessa tai ikkunassa ei ole vanhaa tiivistettä, yksi hyvä keino oikean paksuisen tiivisteen löytämiseen on laittaa sinitarra tiivistettävään rakoon, sulkea ikkuna tai ovi ja tarkistaa sinitarraan jääneen painauman paksuus.

Monitoimitiiviste

RK Monitoimitiiviste on monikäyttöinen ja itseliimautuva musta suojaus- ja eristysnauha, jolla on 1001 käyttökohdetta.

Ikkunateippi

Ikkunateippi suojaa kylmältä ja vedolta säästäen energiaa. Se estää ulkoa tulevan pölyn pääsemisen sisätiloihin Erittäin kestävä teippi, joka soveltuu sisä- ja ulkokäyttöön. Tarttuvuus öljykäsitellyille pinnoille on rajallinen.

Katso aiheeseen liittyvät uutiset


Videot ja TV-esitykset

Katso myös muuta aiheeseen liittyvää


Yhteystiedot