NIBEn aurinkosähkö

Aurinkosähköllä tuotat uusiutuvaa energiaa ilman päästöjä, eikä sinun tarvitse murehtia nousevasta sähkönhinnasta. NIBEn valikoimasta löydät aina tarpeisiisi sopivan aurinkosähköpaketin, jonka voit halutessasi kytkeä lämpöpumppuun energiatehokkuuden maksimoimiseksi.

Pientuotannossa aurinkosähkön kannattavuus perustuu siihen, että suurin osa aurinkosähköjärjestelmän tuottamasta sähköstä pystytään hyödyntämään itse. Tämä on kuitenkin haastavaa, sillä aurinkosähköä syntyy eniten silloin kun energian tarve on vähäisempää − ja päinvastoin. Aurinkosähköä tulisi siten pystyä varastoimaan, mutta akustot eivät ole nykyhinnoin kannattavia ja suuret energiavaraajat vievät tilaa ja edellyttävät merkittäviä investointeja.

NIBE ratkaisee haasteen yksinkertaisesti. Lämpöä voidaan varastoida lämpöpumpun tuottamaan käyttöveteen ja sovittaa sen lämmitys aikoihin, jolloin aurinkosähkön saanti on todennäköisempää. Myös itse rakennus voi toimia lämpövarastona akun tapaan. NIBE Uplink näyttää koko järjestelmän tiedot ja toimivuuden kännykästä, tabletista tai tietokoneelta, ja voit seurata aurinkosähkön tuottoa kätevästi reaaliajassa.

NIBE PV -aurinkopaneelit on valmistettu erikoislasilla pinnoitetusta piikristallilevyistä. Kun aurinko paistaa paneelin pinnalle, piikristallit muuttavat auringon säteilyn sähkövirraksi, ja taajuusmuuntimen kautta tasavirta muuttuu kodin sähkölaitteille soveltuvaksi vaihtovirraksi. Taajuusmuunnin sijoitetaan talon sisälle, ja se liitetään pääsähkökeskukseen.

NIBEn aurinkosähköjärjestelmä on pitkäikäinen ja luotettava investointi, jonka elinkaareksi on arvioitu minimissään 30 vuotta. Jos tänä aikana tehdään kattoremontti, paneelit voidaan ottaa pois ja asentaa remontin valmistuttua takaisin. Aurinkosähköpaketin voi valita talon energiankulutuksen ja paneeleille soveltuvan kattopinnan koon mukaan. Paketteja löytyy kokoluokissa 3–21 kW. NIBE PV -aurinkosähköpakettia on myös helppo myöhemmin täydentää lisäpaneeleilla kattoon sopivaksi.