Lämmitystavat

Tuotetiedot ja työohjeet

Kaukolämpö on Suomen suosituin lämmitysmuoto. Se on sekä helppo että myös ympäristön kannalta hyvä valinta kiinteistön lämmitysmuodoksi. Se sopii kaikentyyppisille ja -kokoisille kiinteistöille, ja siihen voidaan liittää yhtä hyvin uudet kuin vanhemmatkin rakennukset.

Kaukolämpö on kiistattomasti yksi luotettavimmista lämmitysratkaisuista. Kaukolämpöverkostot ja -laitokset huolletaan säännöllisesti, minkä lisäksi ympärivuorokautinen valvonta ja vikapäivystys antavat kaukolämpöasiakkaille lisäetua- ja turvaa siitä, että apua on heti saatavissa mahdollisissa häiriötilanteissa.

Kaukolämmön saatavuus pitää kuitenkin aina tarkistaa etukäteen. Lämpöyhtiöt voivat tarjota kaukolämpöä ainoastaan alueille, joissa on jo olemassaoleva kaukolämpöverkko tai joille on suunniteltu verkon rakentamista.
Tuotetiedot työohjeet
Öljylämmityskattiloiden energiatehokkuus on jatkuvasti parantunut. Öljylämmitysjärjestelmä onkin erittäin energiatehokas: se pystyy käyttämään hyväksi 95 % öljyn energiasta. Uusissa pientaloissa lämmönjako tapahtuu yleensä vesikiertoisella keskuslämmityksellä.

Hybridilämmityksessä eli kahden tai useamman energian rinnakkaiskäytössä voidaan öljyn käyttöä oleellisesti vähentää. Öljyllä varmistetaan talon lämpiäminen pakkaskautena. Muulloin lämmitys ja lämpimän käyttöveden tuottaminen hoidetaan uusiutuvilla energiamuodoilla aurinkolämmitystä tai lämpöpumppua käyttämällä.
Tuotetiedot työohjeet