Pihan päällysteet

Tuotetiedot ja työohjeet

Useimpien piharakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tajoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan.

Luonnonkivi on helppohoitoinen ja näyttävä kumppani käytävissä, terassien ja patioiden lattioissa, portaissa, vesi- ja kasvialtaissa ja kasvihuoneissa. Kivestä voi rakentaa muureja sekä verhota sokkeleita ja aitoja. Pihakalusteissa luonnonkivet sulautuvat upeasti ympäristöönsä. Eri kivilajit ja pintakäsittelyt elävöittävät pihaa entisestään. Tulikiven valikoimasta löydät pihalaattoja, muuri- ja sokkelikiviä ja paljon muuta!
Tuotetiedot työohjeet
Rudus -pihakivet ovat ihanteellinen pintamateriaali patioille ja terasseille Suomessa. Keväällä lumi sulaa kivetykseltä nopeasti ja syksylläkin kivipinta tuntuu jalan alla lämpimältä. Sateen jälkeen pihakiveys kuivuu nopeasti. Hyvällä suunnittelulla saa pihasta lisää viihtyisää asuintilaa. Kannattaa miettiä, miten pihaa halutaan käyttää, miten sillä liikutaan, missä halutaan oleskella, missä kuivata pyykkiä ja tuulettaa vuodevaatteita, mistä varataan tilat lasten leikkeihin, miten maasto on muotoiltava ja missä kasvit viihtyvät parhaiten.

Muurikivet tekevät pihasta moni-ilmeisen ja lisäävät sen arvokkuutta. Muurikivien käytöllä saa rinnetontille lisää tasamaata, käyttö- ja oleskelutilaa. Rinnetonteilla saatetaan tarvita portaita ja silloin markkinoiden yksinkertaisin, varmin ja helpoin tapa on rakentaa portaat porraskivellä. Porraskivi soveltuu myös istutusaltaiden rakentamiseen. Lisäksi matalampaa porraskiveä voi käyttää pihalla reunalistana tai tukemassa portaiden reunarakennetta.
Tuotetiedot työohjeet

Pihatyöt ovat aina osa rakennushanketta. Istutuksien ja päällystystöiden takia ne mielletään usein viimeiseksi työvaiheeksi. Todellisuudessa pihatyöt alkavat heti, kun tontille tullaan. Maanrakennus- ja perustustöillä luodaan olosuhteet, jolle halutut istutukset, leikkialueet ja kulkuväylät viimeisessä vaiheessa rakennetaan. Onnistuneen tie- ja piharakentamisen ainekset löytyvät Ruduksesta. Tärkeä osa ovat oikeat valvotut kiviainekset salaojitukseen, viemäröintiin, routasuojaukseen, täyttöihin, päällysteiden alusrakenteisiin. Vaikeissa pohjaolosuhteissa betonipaaluilla turvataan vakaat olosuhteet. Vaihtelevissa maasto-olosuhteissa muottiharkoista rakennetut tukimuurit ovat luotettava tekninen ratkaisu, jonka muotoilu- ja rappausvaihtoehdot tuovat samalla tontille yksilöllistä ilmettä.


Tuotetiedot työohjeet