Saunan eristäminen

Tuotetiedot ja työohjeet

ISOVER saunan eristeet ovat paloturvallisia eristeitä saunaan. Alumiinipinta estää kosteuden pääsyn raenteisiin ja pitää lämmön saunassa. ISOVER Sauna -eristelevyä voidaan käyttää sekä puu että kivirunkoisissa seinärakenteissa. ISOVER Sauna soveltuu sekä uudiskohteisiin että saneerattaviin rakenteisiin.

ISOVER Saunan alumiinipinta toimii tiiviinä höyryn- ja ilmansulkuna estäen kosteuden kulkeutumisen rakenteisiin. Alumiinipinta vähentää saunan lämmittämiseen tarvittavaa energiaa, koska se heijastaa tehokkaasti lämpösäteilyä takaisin sisätiloihin.

ISOVER Sauna on paloturvallinen ratkaisu saunan vaativiin olosuhteisiin. Tuote on paloturvallinen myös kiukaan takana, jossa seinäpinnan lämpötila nousee muuta rakennetta korkeammaksi.

ISOVER Sauna -eristelyvyllä myös kaarevien pintojen tekeminen on vaivatonta.
Tuotetiedot työohjeet
Tulppa-märkätilalevyillä kylpyhuoneremontti on mahdollista toteuttaa jopa alle viikossa, kun perinteisiä kuivumisaikojen odotteluja ei ole. Tulppa on vaakaan asennettava märkätilalevy, joka toimii rakenteessa sekä rakennuslevynä että vedeneristeenä.

Levyn rakenne on homehtumaton, sillä levyn ydin on valmistettu umpisoluisesta ja vesitiiviistä sekä homehtumattomasta Finnfoam-levystä. Tulppa-levy perustuukin Finnfoam-eristelevyyn sekä levyn pinnalla olevaan lasikuituverkolla vahvistettuun erikoissementtilaastiin.

Märkätilaratkaisu on CE-merkitty ETA hyväksynnän kautta. Märkätilaratkaisun kanssa yhteensopivaksi testatut tiivistystuotteet ja laattalaastit löytyvät tällä hetkellä Ardex:lta, Casco:lta/ Schönox:lta, Fescon:lta ja Weber:lta.
Tuotetiedot työohjeet

Tiukentuvat energiatehokkuusvaatimukset ovat voimakkaasti luoneet kasvavaa tarvetta kosteusteknisesti turvallisille ja tehokkaille lämmöneristemateriaaleille, jotka pitävät rakennepaksuudet järkevinä ja ovat paloteknisesti toimivia. Finnfoam Oy toi loppuvuodesta 2014 markkinoille uudet polyuretaanista (PU) valmistetut FF-PIR-lämmöneristeet. Jatkuvan tuotekehityksen tuloksena FF-PIR-eristeiden tuoteperhe on koko ajan laajentunut ja kesästä 2017 lähtien kaikkien FF-PIR-eristeiden lämmönjohtavuus on ollut 0,022 W/mK.

TEHOKAS, PALONKESTÄVÄ JA HOMEHTUMATON  

Polyuretaanieristeet jaetaan raaka-aineseoksen mukaan PUR- ja PIR-eristeisiin. Kuten FF-PIR-tuotenimi kertoo, valmistaa Finnfoam Oy ainoastaan PIR-eristeitä, joiden palonkesto-ominaisuudet ovat huomattavasti paremmat. FF-PIR eristeen vaahdon eli eristävän osan paloluokka on D-s1, d0. CE-merkitty FF-PIR on myös homehtumaton ja kosteusteknisesti turvallinen materiaali.


Tuotetiedot työohjeet

Kingspan Sauna-Satu® takaa hyvän lämmöneristyksen ja höyrynsulun -sekä tietenkin hyvät ja lämpimät löylyt. Kingspan Sauna-Satu® on turvallinen käytössä ja helppo asentaa. Se soveltuu sekä uudisrakentamiseen että saunan peruskorjaukseen.

Kosteusteknisesti oikeaoppinen lämmöneristys ja höyrynsulun varmistaminen on saunan rakentamisessa ehdottoman tärkeää. Oikein tehty rakenne pysäyttää saunailman sisältämän kosteuden kulkeutumisen seinä- ja kattorakenteisiin. Kingspan Sauna-Satu® on alumiinilaminaattipintainen eristelevy, joka asennetaan saunan seinä- ja kattorungon sisäpuolelle. Se soveltuu käytettäväksi myös pesuhuoneen katossa.


Tuotetiedot työohjeet

Esitteet

Esitepalvelusta tilaat esitteet ja oppaat veloituksetta suoraan kotiisi

Tilaa tästä