LVIS -töitä
copyright
Suorakanava Oy

Sähkötyöt

Talon sähköistäminen annettiin vanhan tuttumme, paikallisen yrittäjän, Sähkökraftin toimeksi. Sähkökraft on toiminut alalla vuosikymmeniä. Työ on siirtynyt perintönä Henry ja Hans Kraftille.

Ilmastointia ja välikaton laskemista

Kukaan ei kertonut, että ilmastointikone voi painaa niin paljon, että sen paikalleen saamiseen tarvitaan monta miestä. Työn alkaessa hämmästys olikin suuri. Lopulta kone kuitenkin saatiin paikoilleen.

Ilmastoinnin reitistön piilottaminen rakenteisiin vaati alakerran käytävien kattojen laskemisen. LVI- miehemme Rauno Suoraniemi teki hyvää jälkeä huolehtiessaan käytännön toteutuksen suunnittelemisesta ja vaativista kytkennöistä. Hänen apulaisenaan puuhasivat Lari ja Juuso. Lari veti selkeitä linjoja ja Juuso huolehti putkien eristämisestä.

Vesijohtoja

Veden ja ilmastoinnin tekijänä oli Rauno Suoraniemi. Putkien sujuva kuljettaminen rakenteiden sisällä vaatikin luovuutta ja tietysti pitkää ammatillista kokemusta.

Huippuimurin asennus katolle

Yläkerran lattialämpötyöt ja lattian teko

Lämpölaitetoimittaja asensi yläkerran lattiaan lämpöputket, jonka väleihin liimattiin seuraavana päivänä lattialevyn suikaleita. Syntynyt kanava valettiin umpeen tarkoitusta varten tehdyllä massalla ja lopuksi pintaan asennettiin vielä yksi tasainen kerros Gyproc -lattialevyä.

   

Työt jaettiin niin, että Jalmari liimasi ja Leo paineli levyjä kiinni. Terho suoritti massan sekoituksen. Levynä käytettiin 15 mm Gyproc-kipsilevyä. Lämpöputket asennettiin ensimmäiseen lattialevyyn, putkien väleihin asennettiin levysuikaleita, välit täytettiin massalla ja lopuksi päälle asennettiin vielä yksi kipsilevykerros. Tekijät kiinnittivät koko komeuden omien sanojensa mukaan tanssimalla, ja askeleet menivätkin hyvin yksiin.

Projektin vaiheet
Lisätietoa Kastelli-taloista
Gyproc-kipsilevytuotteet

<<-- Takaisin edelliselle sivulle

Etusivulle

 

Loading