Valokate ja pintamateriaalit
copyright
Suorakanava Oy

Arkkitehti oli suunnitellut aumakattomme jatkuvan yläkerran parvekkeen päällä valokatteena. Valokatteen saimme valita itse. Omakohtaisesta kokemuksesta tiesin, että paras vaihtoehto on Icopalin Fastlock Uni. Usean vuoden käyttökään ei himmennä Icopal valokatteen pintaa, joten päätös oli helppo.

Valokate saapui 5 metriä pitkinä levyinä, jotka
sahattiin keskeltä poikki.
Lappeen pituus sattui olemaan 2,5 metriä, joten yhtään hukkaa ei levyistä jäänyt.


Katteet naulataan juoksuihin mukana tulevilla kiinnikkeillä. Valmis kiinnitys on siisti.


Valokate suojaa sateelta ja auringon paahteelta.

Ammattilainen asialla

Pähkäilimme Larin kanssa talon ulkoväritystä, mutta mitään todella hyvää ei tuntunut ilmaantuvan mieliimme. Ajatuksena olisi tehdä raikas ja viihtyisä koti lasten asua. Lopulta otin yhteyttä sähköpostitse Tikkurila Paints Oy:n ja kysäisin voisimmeko ajatella heidän kanssaan yhteistä projektia talomme värityksen merkeissä. Tikkurilasta luvattiin tulla mukaan hankkeeseen.

Tikkurilasta ehdotettiin, haluaisimmeko olla heidän suunnittelukohteenaan, jolloin Tikkurilan värisuunnittelija suunnittelisi talomme ulkovärityksen, sisätilat asuinhuoneineen ja kosteine tiloineen.

Muutama päivä myöhemmin Tikkurilan värisuunnittelija Irina Hanhisalo otti minuun yhteyttä. Kävimme useita puhelinkeskusteluja, joiden pohjalta Tikkurilasta saapui muutama taloamme koskeva ulkovärisuunnitelma. Tikkurilasta tultiin rakennustyömaalle katsastamaan rakenteilla oleva talo
ja - vielä pahasti vaiheessa olevat - sisätilat.

 

Kohde valokuvattiin tarkasti joka kohdasta tulevia suunnitelmia varten.

Suunnitelmat vakuuttivat

Seuraavaksi katselimme väri-, tapetti- sekä lattianpäällystemalleja. Irina Hanhisalo oli liikkeissä käydessään tutkinut tarjontaa! Tätä voi jo kutsua tehtävään paneutumiseksi. Annoimme Tikkurilalle täydet valtuudet suunnitella pintojen väritykset. Odotan mielenkiinnolla miltä talomme näyttää sitten valmiina. Luulen, että emme olisi koskaan kyenneet samaan kuin värityksen ammattilainen.

Lari Janhunen, Irina Hanhisalo ja Hans Hirn suunnittelupalaverissa.

Laattavalintoja

Värimaailmaa suunniteltaessa tutustuimme myös Pukkilan laattavalikoimaan. Valetulle laatalle rakennetut terassit päällystetään Pukkilan karheahkoilla ulkolaatoilla. Laatoitettaviin sisälattioihin: eteiset, kodinhoitohuone, pesutilat, WC:t, tulee harmaasävyiset laatat. Seinien perusteemana on Pukkilan Harmony: valkoinen suomalainen laatta, jota piristetään erivärisellä Harmonyn laatalla joko pysty- tai vaakariveinä.

Pukkilan Kaakelitorilla olivat valikoimat esillä sisustusasetteluina, joiden avulla sai käsityksen
valmiista kokonaisuudesta.

Myyjät antoivat mielellään ehdotuksia laattasuunnitelmiimme ja rakensivat näytelaatoilla jänniä yhdistelmiä.

Lisätietoa Kastelli-taloista

Lisätietoa valokatteesta

Lisätietoa ulkomaalauksesta

Lisätietoa sisämaalauksesta

Lisätietoa laatoista

<<-- Takaisin edelliselle sivulle

Etusivulle

 

Loading