Monta eri kohdetta
copyright
Suorakanava Oy

Talon rakentaminen oli päässyt siihen vaiheeseen, että useat eri kohteet etenivät samanaikaisesti. Samalla kun osa työntekijöistä keskittyi aluskatteisiin, kattotuoleihin ja räystäslautoihin, osa miehistä kiinnitti seiniin ikkunoita, tai keskittyi vuorilaudoituksen tekoon. Päätimme palkata erillisen ryhmän kiinnittämään peltikattoa. Vuorilaudoitusta tehtiin ensisijaisesti aina sellaisin kohteisiin, että kattomiehet pääsivät jatkamaan peltikaton kiinnitystä.

Aluskatteen asennusta... Kattotuolit edistyvät...
Räystäslaudoitusta paikoilleen... Vuorilaudoitus etenee...
Ikkunat löytävät paikkansa... Peltikaton asentamista...

Sateelta suojaan

Syksyn sateet olivat alkaneet, ja saimme aluskatteen paikoilleen juuri ennen pahimpia sateita.

Tuulenohjainlevy valmiina asennettavaksi

Ikkunat paikoilleen

Katon jälkeen oli tärkeintä saada paikoilleen ikkunat, ovet ja lämmitysjärjestelmä, jotta taloon hiipivä kosteus saadaan pysymään kurissa. Vielä muutama viikko ja lämmityskin toimii. Urakoitsijamme
Mika Huuska keskitti oman työpanoksensa ikkunoiden kiinnittämiseen. Kaksi miestä kantoi elementtejä sisään taloon, ja Mika kiinnitti. Hän olikin työssään riuska ja nopea, kuten aina.

Kaksi työpäivää ja ikkunat olivat paikoillaan. Ovet kiinnitetään vasta myöhemmin, etteivät ne kolhiinnu jatkuvasti sisään ja ulos kulkevista rakennusmiehistä ja rakennustarvikkeista.

Lämpöputket maan uumeniin

Jo kesällä poratut lämpökaivojen reiät ovat saaneet odottaa tähän asti. Nyt niiden ja talon välille kaivettiin oja, johon maalämpöasentajat laskevat eristetyt putkensa. Putket liitetään lämpöpumppuun,
ja varsinaiset kaivot jäävät kaivonrenkaan ja kannen suojelemana pihanurmen alle. Niihin ei normaalisti tarvitse enää kajota. Huoltoa vaativat kohteet ovat talon teknisessä tilassa.

Lämpökaivoa ja taloa yhdistävä oja on kaivettu. Mika Huuska tarkistaa vielä kaivonrenkaan aseman.

Lisätietoa Kastelli-taloista

Lisätietoa Domus-ikkunoista

<<-- Takaisin edelliselle sivulle

Etusivulle

 

Loading