Villoitusta ja rimoitusta
copyright
Suorakanava Oy

Rungon pystytys yläkertaan ja kattotuolien laitto aluskatteineen jatkui. Yläkerran kattotuolien nostaminen autonosturilla kesti vain neljä tuntia. Mika Huuska ja rohkea apumies Juuso Semi liikkuivat korkeuksissa hämmästyttävän ketterästi.

Autonostorun avulla kattotuolit nostettiin helposti paikoilleen.Rakennuksen keskiosa tulee olemaan kaksikerroksinen.

Villoitustöitä

Samanaikaisesti soviteltiin alakerran juoksujen väliin Paroc Extraa, 150 mm paksua vuorivillaa. Tavallisesti villan sai aseteltua suoraan juoksun väliin, joka oli tehty eristeen leveyden mukaan. Välillä villaa joutui kuitenkin leikkelemään sopiviksi paloiksi mm. ovi- ja ikkuna-aukkojen kohdalla. Eristelevyt aseteltiin paikoilleen huolellisesti varoen jättämästä reunoille ja nurkkiin aukkoja.

Villoitus on tehtävä tarkasti, aukkoja ei saa jäädä lainkaan.

Vaikka sovittaminen on tarkkaa, niin vuorivilla joustaa paremmin ja tekee työn helpommaksi kuin lasivilla. Vuorivilla on lisäksi miellyttävämpi käsitellä. Työn voi tehdä paljain käsin, mitä ei voi ajatella tehtävän lasivillan kanssa työskenneltäessä.

Vuorivillaa käsiteltäessä pukeutuminen voi olla säänmukaista.

Tuulensuojalevyt paikoilleen

Seuraavaksi oli vuorossa tuulensuojalevyjen laitto. Ne ruuvattiin paikoilleen kipsilevyruuveilla. Aluksi kiinnitimme levyt vain muutamalla ruuvilla, jotta ne pysyisivät paikoillaan. Myöhemmin ruuvasimme ne kauttaaltaan konevuokraamosta hankkimallamme nauharuuvaimella, jonka avulla työskentelynopeus moninkertaistui.

Puolet päädystä on villoitettu sekä levytetty.

Vuorossa rimoitus ja vuorilaudat

Levytyksen jälkeen seinät rimoitettiin. Rimoituksen päälle naulattiin vielä vaakasuora koolaus, johon lopullinen Kastellin pohjamaalaama vuorilauta kiinnitettiin pystysuoraan. Talo maalataan lopulliseen sävyynsä vasta ensi kesänä.

Vuorilaudat on valmiiksi pohjamaalattu. Varsinainen julkisivumaalaus tehdään ensi kesänä.


Lisätietoa Kastelli -taloista

Lisätietoa eristämisestä

<<-- Takaisin edelliselle sivulle

Etusivulle

 

Loading