Talopaketin pystytystä
copyright
Suorakanava Oy

Kesäkuun lopussa saapuivat rakennustyömaalle samanaikaisesti täyspitkä Kastellin rekka sekä rekka, jonka kuormana olivat rakennuksen kattotuolit. Vaikka autojen ja kuormien suuruus aluksi hämmästytti, tavarat kuitenkin siirtyivät paikoilleen kivuttomasti. Molemmat kuskit olivat ystävällisiä ja asiansa hyvin tuntevia, eikä liika kiire loistanut purkamistilanteesta, vaan tavarat nostettiin rauhallisesti sovitellen oikeille paikoilleen.

Kastellin rekka toi talopaketin.. ..ja samanaikaisesti toinen rekka toi kattotuolit.

Aluksi oli tarkoitus, että Kastellin oma ryhmä huolehtisi rungon pystytyksestä. Lopullisen talotilauksen ajankohta venyi kuitenkin niin pitkälle kevääseen, että kaikki talon pystytysryhmät olivat varattuja alkusyksyyn asti. Talo päätettiin pystyttää omalla porukalla. Kastellimyyjä Tapio Luukas totesi, että pystytys onnistuisi varmasti ammattitaitoiselta porukalta joka oli tehnyt vuosikausia taloja ns. pitkästä tavarasta.

Projektissa alusta asti mukana ollut Kastellin Tapio
Luukas uskoi talon pystytyksen onnistuvan omalla porukalla.
Kastellin Heikki Rautio kertoi talon pystytyksen perusideat ennen työhön ryhtymistä.

Ennen kokoamistyön alkua Kastellin Heikki Rautio kävi konsultoimassa ryhmämme ammattimiehiä pystytyksen muutamasta perusideasta. Asia oli lopuksi ihan selvä. Kaikki rakennustarpeet olivat määrämittaisia ja numeroituja. Kun ammattimies lukee Kastellin toimittamat rakennusohjeet ja toimii niiden mukaan, työ etenee tuskattomasti.

Väliseinien rakentamista ja kattotuolien ylösnostamisen valmistelua

Väliseiniä pistettiin pystyyn mukavalla tahdilla. Tarkoitus on pystyttää runko siihen valmiuteen, että kattotuolit ja aluskate sekä vesikatto voitaisiin asentaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Kesä on ollut uskomattoman kuuma ja vähäsateinen, mutta syksy ja sateet saapuvat kyllä tänäkin vuonna. Työtä on paljon parempi jatkaa sateelta suojassa. Osan rakennustarvikkeistakin voi siirtää katon alle pahimpien sateiden alta turvaan.

Seinäelementit nousivat tasaiseen tahtiin. Suurimpien pystyyn nostamiseksi tarvittiin neljä miestä.


Ensimmäisen seinän seinäelementit paikoillaan

Koska talo on keskiosaltaan kaksikerroksinen ja muuten yksikerroksinen, nostetaan ensin kattotuolit kumpaankin päätyyn ja vasta sen jälkeen keskiosaan rakennetaan toinen kerros.

Erikoinen vierailija työmaalla

Samana aamuna kun kattotuolien noston oli määrä alkaa, työmaan lähellä olevalla tiellä juoksenteli vapaana hevonen. Se oli vaarassa joutua auton tai rekan alle. Lari on onneksi ollut jonkin verran tekemisissä hevosten kanssa, ja sai sen rauhallisella puheellaan ja lähestymisellään rauhoittumaan. Lari talutti hevosen työmaalle, sitoi sen suitsista paikoilleen ja tarjosi vettä ja leipää. Keskeytyneet työt pääsivät jatkumaan. Hevonenkin pääsi myöhemmin saman päivän aikana oikealle omistajalleen.

Päivän päätteeksi omille teilleen lähtenyt hevonen pääsi kotiin ja keskeytyneet työt pääsivät jatkumaan.


Erikoisen vierailijan jälkeen kattotuolitkin saatiin paikoilleen


Lisätietoja Kastelli-taloista

Lisätietoja eristämisestä


<<-- Takaisin edelliselle sivulle

Etusivulle

 

Loading