Edustavan näköinen sokkeli
Yki Rouhepinnoitteella
copyright
Suorakanava Oy

Haluatko edustavan näköisen sokkelin? Sokkelin pinnoittaminen onnistuu aikaa ja kustannuksia säästäen Yki Rouhepinnoitteella. Yki Rouhepinnoite levitetään teräslastalla ja viimeistellään Tikkurilan muovihiertimellä. Se on suunniteltu erityisesti uusille, ylitasoitetuille harkkosokkelipinnoille sekä betonipinnoille. Uutuus löysikin nopeasti tiensä omakotirakentajien ja ammattilaisten käyttöön sokkelityömaille.


Harkkosokkelin tasoitus ennen pinnoitusta

Epätasaiset harkko- ja betonialustat on tasoitettava sileiksi ennen rouhepinnoitusta. Oikaisulaastin on oltava riittävän lujaa. Kostutettu, kovettunut oikaisulaasti, johon voi tehdä kynnellä painauman on liian pehmeätä. Jos siitä kovettumisen jälkeen lähtee kuivana kädellä irti hiekkapölyä, hiekkaa ja irtokiviä se on liian hiekkainen eikä sekään sovellu pinnoitusalustaksi.

Keväällä 2006 markkinoille tullut uusi Yki Sokkeli- ja oikaisulaasti, joka soveltuu harkko- ja betonisokkeleiden oikaisuun ennen pinnoitusta Yki Rouhepinnoitteella. Käyttöalue on laaja, sillä Yki Sokkelilaasti soveltuu myös betoni- ja harkkopintojen oikaisuun sisä- ja ulkoseinissä. Kalkkisementtipohjainen, polymeerimodifioitu ja kuituvahvistettu laasti sisältää säänkestävyyttä parantavia ja kapillaarista vedenimeytymistä vähentäviä lisäaineita.

Yki Sokkelilaasti levitetään teräslastalla tai laastiruiskulla. Pinnasta saa useimmiten riittävän tasaisen teräslastalla, mutta se voidaan hiertää kostutetulla sienilastalla sileäksi pintakäsittelyä varten. Sillä on hyvä tartunta alustaansa.

Sekoita massa koneellisesti tasalaatuiseksi. Levitä sokkelitasoite teräslastalla tasaiseksi.


Harkkopinnan ylitasoitus Yki Sokkeli- ja oikaisulaastilla- Tasoita aina harkkopinnat ja epätasaiset betonialustat Yki Sokkeli- ja oikaisulaastilla ennen   rouhepinnoitusta.
- Ylitasoita uusi harkkopinta aina Yki Sokkeli- ja oikaisulaastilla teräslastan suoralla sivulla levittäen.   Sokkelilaasti ei sovellu maalatuille pinnoille.
- Tasaa pinta levityksen jälkeen pitkin vedoin pitkän teräslastan suoralla reunalla.
- Pinnasta saa useimmiten riittävän tasaisen näin, mutta se voidaan hiertää kostutetulla, pehmeällä   sienilastalla sileäksi n. 20 - 40 min kuluttua pintakäsittelyä varten. Pinta on hierrettävissä, kun se ei   lähde hiertimen mukaan, vaan hierrin kulkee laastin pinnalla.
- Jälkihoida pintaa muovilla suojaten tai sumuta vedellä aamuin illoin 2-4 vrk ajan.
- Rouhepinnoitus voidaan tehdä aikaisintaan 2 viikon kuluttua oikaisulaastin levityksestä sen   kovetuttua.
- Oikaisulaastin riittoisuus on n. 5 - 10 kg/m², kerrospaksuuden ollessa 2 - 5 mm. Lisää laastijauhe   puhtaaseen veteen 25 kg:n säkki : 4 - 5 litraa vettä. Valmista laastia tulee säkistä 13 - 14 litraa.
- Suurin raekoko on 0,6 mm.
- Sekoita koneellisesti tasalaatuiseksi massaksi. Anna tasaantua 10 min. Sekoita uudelleen. Lisää   vettä, jos laastin levittäminen on liian raskasta. Tee laastia sen verran minkä ehdit tunnin aikana   käyttää.
- Oikaisulaastin on oltava riittävän lujaa kuten Yki Sokkelilaasti. Kostutettu, kovettunut oikaisulaasti,   johon voi tehdä kynnellä painauman on liian pehmeätä. Jos siitä lähtee kuivana kädellä irti   hiekkapölyä, hiekkaa ja irtokiviä se on liian hiekkainen eikä sekään sovellu pinnoitusalustaksi
- Tee riittävän paksu ylitasoitus 2-5 mm kertalevityksin, etteivät harkkojen saumat jää näkyviin.
- Mikäli sokkelissa on kosteuden esille tuomia suolavaurioita, pohjusta sokkeli ylitasoituksen jälkeen   silikonipitoisella Yki tai Kivisil pohjusteella tai Alfasil silikonisuojalla. Pohjustus vähentää suolojen   kulkeutumista pintaan ja vähentää siten pinnoitteen vaurioitumisriskiä.


Sokkeli tasoitetaan Yki Sokkelilaastilla. Hierrä Yki Rouhepinnoite aina Tikkurilan muovihiertimellä.

Rouhepinnoitteen levittää nopeimmin työpari. Toinen levittää teräslastalla ja toinen hiertää muovihiertimellä valmiiksi. Valmis Yki Rouhepinnoite on edustavan näköinen.

Sokkelin pintakäsittely

Oikaistujen sokkeleiden pinnoittamiseen soveltuu Yki Rouhepinnoite ja maalaamiseen Yki Sokkelimaali. Neuvot ja niksit kaikkeen maalaamiseen Tikkurilan Maalilinja puh: 010 860 8600 arkisin klo 8 - 19 (pvm/mpm)


Lisätietoa sokkelin käsittelysta...


<<-- Takaisin edelliselle sivulle

Etusivulle

 

Loading