Leo-Pekka muuttaa juhannukseksi
copyright
Suorakanava Oy

Noin vuosi sitten alkanut rakennusprojekti on nyt loppusuoralla ja Leo-Pekka muuttaa uuteen kotiinsa juhannukseksi. Perinteisen urheilukysymyksen jälkeen, miltä nyt tuntuu, Leo-Pekka kertoi:
" Odotan valtavasti muuttoa uuteen kotiin. Huonekaluostoksilla on käyty ja uuden kodin huonekalut saapuvat ennen muuttopäivää. Nyt voin katsoa jalkapallon MM-kisat uudessa kodissa" tuumi tyytyväinen Leo-Pekka. Rakennusprojektin kulusta Leo-Pekka ei ole ehtinyt murehtimaan, sillä rakennusvuosi on ollut urheiluvuosi harjoittelu- ja kilpailukausineen. Leo-Pekan keskittyessä urheiluun isä, Pekka Tähti, on toiminut rakennusprojektissa työmaan vetäjänä. Hankkeen alulle panija, Suorakanava Oy, on toiminut linkkinä Tähden ja yhteistyöryhmän välillä koko projektin ajan.
Mistä kaikki alkoi

Lokakuussa 2004 Rakentaja.fi -palvelun tuottajat, noin 80 rakennusalan yritystä, päättivät palkita Ateenan kaksinkertaisen paralympiavoittajan, Leo-Pekka Tähden, rakennuttamalla hänelle omakotitalon. Lähes kaikki rakentamisessa tarvittava materiaali saatiin kerättyä lahjoituksilla Rakentaja.fi-yhteistyöryhmältä sekä Leo-Pekan kotiseudulta, Porin alueen ympäristön yrityksiltä.
Rakennussuunnitelmissa lähdettiin liikkeelle Leo-Pekkaa miellyttäneen Kastelli-talomalli Hoviherra 146 K pohjalta. Arkkitehdin kanssa tiiviisti vietetyn ajan ja useamman luonnoksen jälkeen alkoivat suunnitelmat lopulta hahmottua.


Onnistunut lopputulos

Leo-Pekan mielestä lopputulos on paljon enemmän kuin onnistunut. " Talo on juuri sellainen kuin toivoin, avara ja valoisa. Avaruutta tuovat upeat, vinot sisäkattorakenteet. Valoisuutta taas luovat suuret ikkunat ja olohuoneen persoonallinen valokaari-ikkunaseinä. Pohjaratkaisu on toimiva ja tilaa on kulkea paikasta toiseen." kertoo Leo-Pekka. Keittiö sai myös kehuja kalustuksellaan ja lisäpisteitä keräsi tilava pesuhuone ja näyttävä sauna.
Sponsoriryhmä innolla mukana hankkeessa loppuun asti

Vaikka hankkeen kokonaisaikataulu ensimmäisestä kokouksesta talon valmistumiseen asti veikin aikaa runsaat puolitoista vuotta, ei mukaan lähteneiden yritysten into sammunut. Hankkeeseen alussa mukaan ilmoittautuneet Rakentaja.fi -yritykset pitivät lupauksensa ja matkan varrella joukko kasvoi vielä paikallisilla rakennusyrityksillä siten, että lähes kaikki rakennusmateriaali saatiin lahjoituksina.

Alun perin asetetut tavoitteet saavutettiin ja hankkeen edetessä myös Leo-Pekan kiitollisuus lahjoittajia kohtaan on jatkuvasti kasvanut:
" Olen erittäin kiitollinen Rakentaja.fi:lle sekä kaikille "taloprojektissa" mukana olleille. Talo on hieno palkinto sekä arvostus saavutuksilleni sekä myös tunnustus vammaishuippu-urheilua kohtaan. Onhan tämä lähes ainutkertaista, että urheilijalle rakennetaan omakotitalo. Tämä puolestaan motivoi minua yhä parempiin urheilusuorituksiin."


Rakentaja.fi TV: Onnistunut lopputulos

Pihatyöt aluillaan

Muuttopäivän lähestyessä ovat pihan rakennustyöt alkaneet. Rakentaja.fi seuraa myös pihan rakennusprojektia.

Seurantakohde: Talo Tähti
<<-- Takaisin edelliselle sivulle

Etusivulle

 

Loading