Paritalo ja rivitalo
Platform-järjestelmällä
copyright
Suorakanava Oy

Uusi seurantakohteemme sijaitsee Porin Kalaholmassa. Seuraamme pari- ja rivitalon rakentamista Platform-järjestelmällä. Platform-järjestelmä on kantavaseinäinen puurankarakenne, jonka rakentaminen on yksinkertaista ja nopeaa. Talot rakennetaan kerroksittain siten, että puurakenteinen alapohja on työalusta, jonka päällä seinät kootaan ja nostetaan pystyyn. Esivalmisteisten puuosien työstötarve on vähäinen. Näin työmaalla syntyvän rakennusjätteen määrä on vähäistä.


Paritalon anturat on valettu ja sokkelit muurattu. Osa alajuoksuista on asennettu paikoilleen.Platform-rakentamisen periaate

Platform-rakennuksen runko kootaan kerroksittain. Ensimmäisenä rakennetaan perustusten päälle puurakenteinen alapohja. Se toimii työalustana rakennettaessa ensimmäisen kerroksen seiniä, jotka kootaan vaakatasossa työtason päällä valmiiksi seinäelementeiksi. Nämä seinäelementit nostetaan pystyyn ja kiinnitetään paikalleen. Näin voidaan edetä kerroksittain vesikaton ja ulkoverhouksen asentamiseen. Ovet ja ikkunat kiinnitetään runkoon, talotekniikan putket asennetaan rungon valmistuttua. Tämän jälkeen runko eristetään ja levytetään. Sen jälkeen voidaan aloittaa sisutus- ja viimeistelytyöt.


Yksilöllinen suunnittelu


Platform-järjestelmä ei rajoita kodin yksilöllistä suunnittelua, vaan se voidaan tehdä käyttäjän tarpeiden mukaisesti. Pintaverhousmateriaalit, kalusteet, lämmitystapa ym. voidaan valita vapaasti.Rivitalon anturatmuotit odottavat viimeistelyä ennen valutyön alkamista.

Tontin maaperä vaati paalutuksen, joka näkyy myös anturoiden raudoituksen määrässä. Pilarimuotti raudoitettuna.Lisätietoa Platform-tekniikasta...
<<-- Takaisin edelliselle sivulle

Etusivulle