Altaan saumaus copyright
Suorakanava Oy


Uima-allas alkaa olla täyttämistä vaille valmis. Vaativa saumaustyö on tehty ja pikapuoliin, kunhan alakerran remontti saadaan kokonaisuudessaan pakettiin ja jäljet siivottua, voidaan miettiä uima-altaan täyttämistä ja vihreän valon näyttämistä "testiuimareille".

Epoksisaumaus on kovaa työtä. Saumausaine on ehdittävä levittää, ja pestä ylimääräinen pois ennen kuin tuote jähmettyy. Työssä käytettiin kovakumilastoja. Pehmeällä solukumisella lastalla työ ei olisi onnistunut.

Saumauksessa käytettiin vaativiin kohteisiin tarkoitettua kaksikomponenttista epoksi sauma-ainetta. Tärkeää työssä on ainetoimittajan ohjeiden noudattaminen. Huomioitava oli muun muassa, että a- ja b-komponentit sekoitettiin tarkalleen yhden suhde yhteen. Epoksi sauma-aineella työskentelyssä maltti ja huolellisuus ovat valttia. Ei ole ollenkaan huono idea jättää tätä työtä ammattimiesten tehtäväksi. Harjunpäässä asentajat työskentelivät saumauksen ja silikoonausten parissa kaksi päivää.
Työ jaettiin osiin niin, että ensin saumattiin altaan seinät ja sitten pohja. Sauma-aine levitettiin seinä kerrallaan, jonka jälkeen saumatut osat pestiin. Kaiken kaikkiaan saumauksen yhteydessä laattapinnat pestiin kahteen kolmeen kertaan.
Kun saumaukset olivat kuivuneet, laitettiin nurkkiin ja lattiasaumoihin vielä silikonit. Samoin tehtiin myös vastavirtalaitetta ja valaisimia ympäröivien leikattujen laattojen saumojen kohdalla. Ensin siveltiin tarvittaviin saumakohtiin praimeri, jolla varmistettiin silikonin pysyvyys vedessä. Praimeri sai kuivua vuorokauden, minkä jälkeen saumat silikoonattiin.

Ennen silikonisaumausta, saumat käsiteltiin praimerilla Pukkilan ohjeen mukaan, jotta voitiin varmistaa silikonin pysyvyys vedessä.
Ja viimeksi vedetään nurkkasaumoihin silikoni.
Aidolla Pukkilan silikonilla.

Lisätietoa laatoitustöistä...

Lisää betonisen uima-altaan teosta...

Seurannan otsikkosivulle...

<<-- Takaisin edelliselle sivulle