Laattojen asennustyöt uima-altaalla copyright
Suorakanava Oy

Uima-altaan laatoitustyö aloitettiin Harjunpäässä.

Harjunpään seurantakohteessa on pidetty taukoa remonttitöissä. Uima-altaan valu vaati pitkän kuivumisajan ja nyt siis on vihdoin päästy aloittamaan altaan laatoittaminen.
Uima-altaan laatoittaminen on sen verran vaativa urakka, että se kannattaa suosiolla antaa ammattimiesten tehtäväksi. Huolellinen suunnittelu on tärkeää. Esimerkiksi altaan seinän ja pohjan laattojen saumojen osuminen vastakkain linjassa vaatii tarkkuutta ja jatkuvaa mittojen tarkastamista työn kuluessa. Tärkeää on myös noudattaa laatoitusjärjestelmän ohjeita ja muistaa, että kiinnitetyille laatoille pitää antaa riittävästi aikaa kuivua työvaiheiden välissä.
Perusasiat uima-altaan laatoittamisessa noudattavat normaalia kaavaa. Ensin asennetaan laatat seiniin ja sen jälkeen pohjaan. Kun laatoitus on kuivunut vähintään kolme vuorokautta, on vuorossa saumaus. Saumauksessa käytetään vaativiin kohteisiin tarkoitettua kaksikomponenttista epoksi sauma-ainetta, joka tunnetaan myös keinohartsin nimellä. Sen tavallisia käyttökohteita ovat esimerkiksi leikkausalit ja suurtalouskeittiöt. Epoksi sauma-aineen etuna on esimerkiksi helppo puhdistettavuus, koska lika ei imeydy saumaan kiinni. Saumausta tehtäessä vaaditaan kuitenkin erityistä huolellisuutta, koska laattaan kuivunutta saumausainetta on käytännössä mahdoton poistaa.

Uima-altaan laatoituksessa vierähtää kaikkine työvaiheineen ja kuivumisaikoineen helposti muutama viikko.

Perusasiat uima-altaan laatoittamisessa noudattavat normaalia kaavaa.
Vesijohdon ympäristö on jo laatoitettu.
Suoran linjan ja tasaisen seinän laatoittaminen sujuu vauhdikaasti. Altaan lamppujen pyöreät muodot sen sijaan vaativat suunnittelua ja vievät enemmän aikaa.
Erikseen leikattavia laatan paloja varten otettiin tarkat mitat.
Laattaleikkurilla leikattiin sopivat palat.
Lamppujen ympärille asennettavat laatat leikattiin valmiiksi...
... ja sovitettiin paikoilleen ennen kiinnityslaastin levittämistä.
Remontissa käytettiin Pukkilan remonttilaastia vaativille alustoille.
Lasitettuja klinkkereitä Pukkilalta.

Kiinnityslaastia levitettiin kerrallaan sen verran, että laatat ehditään asentaa ennen kuin laasti alkaa nahkoittua ja kuivua.
Kulmapalat leikattiin sopivan kokoisiksi.
Laatat asennettiin huolellisesti paikoilleen.
Runsaassa puolessa päivässä Wellfix Oy:n asentajat saivat valmiiksi paljon näkyvää.
Altaan pohjaan tehtiin laatoista muutamia koristekuvioita. Pienen altaan pohjaan ei saa tehdä tummia kuvioita, koska ne näyttävät veden alla aukoilta.

Lisätietoa laatoitustöistä...

Lisää betonisen uima-altaan teosta...

Seurannan otsikkosivulle...

<<-- Takaisin edelliselle sivulle