Maalaustöitä ja laatoitusta copyright
Suorakanava Oy

Harjunpäässä remontti on tällä hetkellä vaiheessa, jossa selvästi silmin nähtävää edistystä on vähän. Koko ajan kuitenkin tapahtuu ja tekeminen keskittyy erityisesti laatoitustöihin sekä seinäpintojen viimeistelyyn. Kodinhoitohuoneen sekä pukuhuoneen seinäpinnat alkavat olla hyvässä kuosissa ja pian päästäänkin kalusteasennusten pariin. Kylpyhuonessa on seinät saatu laatoitettua ja saunassa seuraavassa vaiheessa tehdään laatoitustöitä sekä asennetaan paneeliseinä.

Kodinhoitohuoneen seinien maalaustyöt käynnissä. Korjaustöissä pitää muistaa, että talossa asutaan. Pyykinpesukoneen ja -kuivaimen pitää olla käytettävissä päivittäin.
Kuvan oikealla puolella näkyvä vanha ovi poistetaan vielä. Maalaukset voidaan kuitenkin tehdä jo valmiiksi, koska karmilista peittää oven irrotuksen jäljet.
Pintamaalina käytettiin valkoista Tikkurilan Lujaa.
Pukuhuoneen seinät on tapetoitu lasikuitutapetilla ja maalattu. Pukuhuoneen lattia vesieristettiin, vaikka lattiassa ei ole kaivoa. Tällä eliminoidaan pesuhuoneen puolelta tulevan veden mahdolliset haitat. Pesuhuoneessa on seinän laatoitus hyvällä mallilla. Huomatkaa, miten vesieriste on tuotu lähelle lattiaa. Siitä on helppo jatkaa lattian vesieristeellä. Lattiaa on tasoitettu huoneen kulmasta. Mitä parempi laatoituksen pohja on, sitä nopeammin laatoitus sujuu.
Saunan lattiaa on tasoitettava ennen kuin päästään vesieristys- ja laatoitustöihin. Betonin kuivumishalkeama otetaan auki, ja täytetään saneerauslaastilla.
   
Osa löylyhuoneen seinästä laatoitetaan. Seinän vanha maalipinta on karhennettu ja tasoitettu saneerauslaastilla. Ennen laatoitusta seinään sivellään vielä primeri ja vesieriste. Kuvassa uusi saunan kiukaan hormin paikka. Saunan seinän toiselle puolelle asennetaan takka, joka liitetään ennen kiukaan käytössä olleeseen hormiin. Siksi kiukaan hormin paikkaa vaihdettiin. Onneksi aikanaan oli varattu toinen hormi pataa varten.
Wc:n seinät on tasoitettu tiilitasoitteella. Seiniä ja lattiaa ei vesieristetä, koska tilassa ei ole lattiakaivoa. Huomaa lasitiilet seinässä päin allastilaa. Ennen seinien laatoitusta seinään sivellään vielä primeri, jotta laatta-laasti kuivuu hitaammin. Näin työskentelyaika on joustavampi.
Musiikkihuoneessa on jatkettu maalaustöitä. Pintamaalina on käytetty Tikkurilan Lujaa. Myös listoituksien teko on käynnissä. Erikoislistaa menee varsin paljon, joten listat maalattiin osittain valmiiksi katkaistuna.
Remontin tässä vaiheessa tehtiin myös uima-altaan vesitiiveyskoe. Vesi oli altaassa kaksi ja puoli viikkoa, jonka aikana pinta laski vain millin. Valutyö oli tehty huolella ja tiivistys oli onnistunut. Tämä säästi monta lisätyötuntia.

Lisää maalaustöistä...

Seurannan otsikkosivulle...

<<-- Takaisin edelliselle sivulle

Loading