Musiikkihuoneessa edistystä copyright
Suorakanava Oy

Harjunpäässä musiikkihuoneen seinien rakentaminen on hyvällä mallilla. Sisäseinien lisäksi myös ulkoseinää rakennetaan pätkä lisää. Saunan puolella remonttia on aloiteltu höyrynsulun (vesieristyksen) tekemisen merkeissä. Wc-tiloissa puolestaan muurattiin ylimääräinen oviaukko umpeen.

Musiikkihuoneessa oli takaseinä rakennettu ristikoolauksella ja vuorivillalla ääntä eristäväksi, sekä asennettu jo kipsilevy molemmin puolin. Tämän päälle tuli vielä uusi kerros Parocin Vuorivillaa. Koolausten avulla seinään tehtiin suunnitelmien mukainen vinous. Musiikkihuoneen kaksi vinoa seinää estää ns. seisovan äänen vaimentamisessa. Takaseinän koolausten päälle tulee vielä kangasvuoraus ja puusäleseinä.
Kattoon ja osaan huoneen seinistä asennettiin akustista levyä. Muualta talosta tulevat ilmastointiputket äänieristettiin ja koteloitiin, jotta musiikin ääni ei kulkeudu muualle. Myös sähkötyöt ovat vauhdissa. Sähköistyksessä otettiin huomioon eri musiikkilaitteiden tarvitsema sähköteho. Lisäksi tiedonsiirtoverkko tehdään kattavaksi.
Musiikkihuoneen väliovi (30 dB) on asennettu... ...oviaukko on kuitenkin vielä viimeistelyä vailla. Oven tilkintä pitää tehdä huolella.
Aikaisemman autotallin oven puoleinen seinä rakennettiin uudestaan. Työjärjestys piti miettiä tarkkaan, jotta kaikki raskaat materiaalit saatiin sisään ennen autotallin oven poistoa.

Etuseinä rakennettiin kevytsoraharkoista. Lisäksi asennettaan Fenestran ikkuna, jota varten harkkoseinän yläosa tasoitettiin valulla karmille sopivaksi.

Valumuotti valmistumassa. Tässä on yksinkertainen malli muotin tekemisestä. Puristimella on monta hyvää käyttötapaa.
Levykaton nauhoituksen ja kittauksen jälkeen, musiikkihuoneen katto pohjamaalattiin. Tarpeen mukaan se vielä hiotaan ja kitataan. Lopputuloksen pitää olla hyvä tällä erikoislevyllä. Pintamaalina käytetään Tikkurilan Lujaa. Kodinhoitohuoneeseen on nyt asennettu sähköinen DEVI lattialämmitys. Huomatkaa, että lämminvesivaraajaa ei poistettu tasoituksen ajaksi. Talossa asutaan työn aikana.
Saunan pintaremontissa on myös päästy alkuun. Vesieristeeksi seinään asennettiin alumiinipaperi. Kaikki saumat ja pienet reiät peitettiin alumiininauhalla.
   
Wc-tiloihin johtaa kaksi ovea, joista toinen muurattiin umpeen. Näin saatiin allashuoneen puolelle enemmän käyttötilaa.
Tavallisten tiilien lisäksi wc:n seinään muurataan vielä koristekuvio lasitiilistä. Asennus tehtiin muurauksen yhteydessä.

Lisää maalaustöistä...

Lisää eristämisestä...

Seurannan otsikkosivulle...

<<-- Takaisin edelliselle sivulle