Suunnitelmissa uima-allas ja musiikkihuone copyright
Suorakanava Oy

Tämän viikon verkkolehdessä aloitamme uuden remonttikohteen seurannan. Ulvilan Harjunpäässä sijaitsevan, vuonna 1984 rakennetun kellarin + kaksi kerrosta käsittävän omakotitalon alakerta kaipasi perusteellista kunnostusta. Asukasperheellä oli jo pidemmän aikaa ollut selvä visio remontin tavoitteista. Ennestään alakerrassa sijaitsivat saunatilat ja pukuhuone, kodinhoitohuone, autotalli sekä varastotilaa. Remontin yhteydessä alakerran pinnat kunnostettaisiin perusteellisesti ja lattiaan lisättäisiin lattialämmitys niiltä osin kuin sitä ei jo aiemmin ollut. Remonttiin sisältyi myös ikkunamuutoksia. Putkitöiltä vältyttiin vesijohtojen osalta. Vanha ilmastointilaite vaihdettaisiin uuteen ja samalla lisättäisiin ilmanvaihtoputkistoa. Kun purkamaan alettiin, oli lopputulos se, että kaikki pinnat menivät uusiksi. Saunaakaan ei voinut jättää uusimatta, vaikka se pinnoiltaan oli vielä aivan hyvä. Uusien ja vanhojen pintojen ero olisi ollut liian iso.

 
Alakertaa käytettiin myös varastotilana. Ylimääräiset varastohyllyt purettiin remontin alkuvaiheessa.
Uima-altaalle oli paikka jo valmiina, joten kaivuutöitä ei tarvinnut tehdä. Kuoppa oli kuitenkin ollut peitettynä laudoituksella turvallisuussyistä.

Autotalli uusiokäyttöön

Osa alakerran tiloista suunniteltiin muunnettavaksi uutta käyttötarkoitusta silmälläpitäen. Näkyvimmät muutokset olisivat uima-altaan ja musiikkihuoneen rakentaminen. Musiikkihuone tehtäisiin autotallin tilalle, joka remontissa jaetaan kahteen erilliseen tilaan. Toiseen, pienempään huoneeseen sijoitettaisiin tekninen tila. Uima-allasta varten olivat suunnitelmat olleet olemassa jo pidemmän aikaa. Alakerrassa oli itse asiassa jo valmiina paikka altaalle ja nyt ajatukset oli aika realisoida käytännön tasolla. Käytettävä tila asetti omat rajoituksensa. Altaan strategisiksi mitoiksi määritettiin leveys 2,4 m, pituus 3,7 m ja vesisyvyys 1,2 m. Vaikka täysimittaisen altaan kokoluokkaan ei ollutkaan mahdollisuuksia, pystytään pienemmässäkin mittakaavassa takaamaan onnistunut uintinautinto. Altaaseen asennetaan vastavirtalaitteisto, jonka virtaama mahdollistaa vaikka paikallaan uimisen. Laadukkailla materiaalivalinnoilla varmistetaan miellyttävä kylpynautinto. Altaan pohja ja seinät päällystettäisiin laadukkailla Pukkilan laatoilla.

Entisessä autotallissa ei vanhastaan ollut lattialämmitystä, joten sellainen asennettiin remontin yhteydessä. Eristelevyjen päälle levitettiin raudoitusverkko, johon kiinnitettiin nippusitein DEVI:n deviflex™ DTIP-lämpökaapeli. Verkko nostettiin irti eristelevystä ja päälle valettiin uusi betonilaatta.
DEVI:n sähköinen lattialämmitys oli omiaan remonttikohteeseen. Muihin tiloihin asennettiin DEVI:n ohut, ainoastaan 3 mm paksu devimat™ DTIF-lämpömatto. Lämpömatossa ohut lämpökaapeli on kiinnitetty itseliimautuvaan verkkoon, joka nopeuttaa ja helpottaa maton asennustyötä.


Lisää DEVI:n lattialämmitysjärjestelmästä...

 

Uima-allas valmisteltiin valamista varten.
Raudoitukset ja muottilaudoitukset tehtiin huolella.
Pesuhuone uudistettiin ja vanha vesieriste poistettiin.
 

Sauna rakennetaan käytännössä uudestaan. Viemäröintejä ja vesiputkia ei kuitenkaan uusita. Vesieristeet purettiin uuden tieltä.

Ilmastointilaite vaihdetaan uuteen ja samalla lisätään ilmanvaihtoputkistoa. Putkiston vaihto tehtiin heti remontin alkuvaiheessa.

 

Seurannan otsikkosivulle...

<<-- Takaisin edelliselle sivulle

Loading