Tärkeitä työjärjestyksiä
copyright
Suorakanava Oy

Kastelli-talojen Hoviherraa on nyt viimeistelty saunan osalta. Seinien vaakapanelointihan aloitettiin ylhäältä päin niin, että urospuoli tuli ylöspäin. Vaikka työ eteneekin tavallaan väärin päin, voidaan näin toimien panelointi tehdä melkein valmiiksi. Ihan lattiaan saakkahan sitä ei tehdäkään, vaan paneloinnin alareunan ja lattian väliin jää n. 100-150 mm. kuitenkin niin, että alimmainen paneeli peittää seinän alapinnan laatoituksen.

Ihan hyvä työjärjestys on myös tehdä katon ja seinien panelointi ennen lattian laatoitusta, jolloin ”tarpeeton” työskentely valmiilla lattiapinnalla voidaan välttää. Seinän panelointi – silloin, kun se tehdään vaakasuoraan – voidaan viedä paria lautaa vaille valmiiksi, tällöin seinälle nostettavaan laatoitustyöhön jää hieman enemmän työtilaa. Alareunassa on vielä hyvä varmistaa alumiinipaperin ja laatoituksen tiivis sauma, jotta saunan höyryt kulkeutuvat höyrysulun oikealle puolelle.

Oikea työjärjestys; panelointi melkein valmiiksi, lattian ja seinän alareunan laatoitus ja lopuksi paneloinnin viimeistely. Lattian ja seinän laatoitusten rajapintaan tulee silikoni, ei saumalaasti.

Saunan raitisilmaventtiili on jo paikoillaan. Neliskulmainen lattiakaivo helpottaa laattojen työstämistä. Laatoitussuunnitelman voi tehdä kahdella tavalla; tässä laatoitus mitoitettu seinän mukaan ja lattiakaivo keskitetty laattoihin. Lähtökohtana voi olla myös lähtö täysillä laatoilla lattiakaivosta, jolloin seinän viereen saattaa tulla vain kapea liuska ja leikkaustyötäkin on enemmän.

Viihtyisän saunan perusasioita

Kastelli talomallisto...

Seurannan otsikkosivulle...

 
<<-- Takaisin edelliselle sivulle