hometalon korjaus


3.2.2006 12:51:34Otsikko: hometalon korjaus
santtoms

No niin, nyt on sitte homekoirat käyny, ja niinkun pelättiin, niin hometta löytyi välipohjasta ja yläpohjasta (eristeenä puru). Mitä ihmettä nyt pitäisi tehdä? Ei tiedä mistä pitäisi aloittaa, Kokemuksia? Talomme on rintamamiestalo tuulettuvalla alapohjalla. Kuinka kallista tällainen remontti on, tuleekohan halvemmaksi pistää pommi alle ja rakentaa uusi viereen? Kaikki pelottelee että kustannukset nousevat niin korkeiksi, ettei korjaaminen kannata, mutta minusta (jos omaa työtänsä ei hinnoittele) niin homeiset purut pois, homeiset rakenteet pois, uutta pattinkia ja puhallusvilla tilalle niin eikö homma ole näin ok? Eihän tuo nyt vielä paljon maksa...

3.2.2006 13:27:05Otsikko: hometalon korjaus
Monta

Kyllä se on kartoitettava tarkkaan ne homepaikat ja sitten ynnättävä. Sitten lähtökohtana on se taso mihin haluaa päästä. Uutta ja (anteeksi) uuden veroista siitä ei saa muuten kuin kokonaan uutta taloa huomattavasti suuremmalla rahalla. Siis päätös on katsottava tarkan tutkimuksen jälkeen 1) korjaus johonkin tasoon 2) "pommitus" ja uusi. Kun teet arvion korjauskustannuksista ja työmäärästä, niin kerro ne vähintään kahdella, mieluummin vähintään kolmella.

Mallilaskelma: Ok-Maksaa = 4*"Eihän tuo nyt vielä paljon maksa..." (tuo tähti (*) on kertomerkki).

3.2.2006 14:12:05Otsikko: hometalon korjaus
Betonitohtori

Mitä se homekoiratutkimus saikaan aikaan? Missä on hometta ja mitä ja mikä sen on aiheuttanut? Nämä pitää ensin selvittää ennenkuin yleensäkkään lähdetään mitään korjaamaan. Eihän korjaussuunnitelmaa voi tehdä enenkuin on saatu selville mitä korjataan ja sittenkin ensisijainen korjaus aloitetaan vaurion aiheuttajan poistosta jne....

3.2.2006 16:18:45Otsikko: hometalon korjaus
Sormetverillä

Samoin. Minkä analyysin se koira tulosti sinulle työkaluksi ???

Nyt kun kohdat on tiedossa, niistä pitää ottaa näytteet ja tutkituttaa, mitä homeita ja kuinka suuri esiintymä.

Kunnan ympäristötoimiston kautta selviää labrat, ketkä tukii. Isoissa kunnissa jopa oma labra.

Se home ei tule tyhjästä, joten syy on selvitettävä ja korjattava. Voi olla, että tuuletuksen ja kuivatuksen jälkeen pääset paikallisella korjauksella ja eristeen vaihdolla. Varmistuksena piiloon jääviin rakenteisiin voi sitten käyttää homeenestoainetta.

3.2.2006 17:02:04Otsikko: hometalon korjaus
Pm

Hometta nyt on jonkin verran joka talossa. Onkos siitä niin paljon haittaa, että pitää huolestua? Mutta joka tapauksessa kannattaa selvittää, mistä home johtuu.

3.2.2006 19:23:47Otsikko: hometalon korjaus
Betonitohtori

Hometutkimukset (rakennenäytteet) kannattaa yleensä tutkituttaa aluetyöterveyslaitoksien labroissa. Niissä on yleensä riittävän kolutuspohjan omaavia tutkijoita. Ainakin nissä tapauksissa jos epäillään, että syntyy riitaa esim. ostaja/myyjä tapauksessa. On sattunut tässä matkan varrella tapauksia, joissa eräät tutkimukset eivät ole ollutkaan riittävän hyvin analysoituja.

3.2.2006 19:28:11Otsikko: hometalon korjaus
Betonitohtori

PM on ihan oikeassa,kaikissa taloissa ja rakenteissa on tietty määrä homeiden itioitä yms, mutta pitää tietää ns. tavanomainen taso ja lajisto. Miten muuten talon yläpohjasta tulee sisätilaan homeita jos talossa on painovoimainen ilmanvaihto. Miettikääpä sitä...

3.2.2006 20:00:56Otsikko: hometalon korjaus
OP

Älä anna "Montan" äläkä muidenkaan pelotella itseäsi kustannuksilla. Sulla on selvästi oikea asenne, eli omalle työlle ei kannata laskea hintaa...tavarahan ei voi mitenkään maksaa ~1-20% enempää uudesta talosta, jos et nyt innostu koko taloa samalla remontoimaan.

Jos sulla ei itsellä ole tietotaitoa, niin maksa kuitenkin jollekkin jolla on, ja säästät pitemmän päälle rahaa esimerkiksi siinä, ettei tarvi vuoden päästä tehdä uutta remonttia. Kirjastosta löydät varmaan hyviä kirjoja, joista selviää helposti se, millaisia rakenteiden pitäisi olla. Itse aloitin opiskelemaan vajaa vuosi sitten kirjaston kirjoista, ja sitten rakentamaan ihan keltanokkana, eikä oo tarvinu katua. Jukkatalolla oli tosin hyvät kuvat, eli sinänsä kirjaston kirjat eivät rakentamisessa auttaneet, mutta sai niistä peruskäsityksen.

3.2.2006 21:12:10Otsikko: hometalon korjaus
timperi

oliko oikeesti homekoira? koira kyllä löytää mutta ei tiedä määrää. ilma mittaus antaisi paremman kuvan home-arvoista ja mistä itiöistä on kyse. turha purkaa taloa ja todeta että home olikin 60 vuotta vanhaa, eli ei löytyny mitään. ja homeelle on aina syynsä vesi,ilma,katto vuoto tms ja vuoden ajoista riippuu kuinkapaljon homeitiöitä on ilmassa aloita siitä onko ollut jollain perheenjäsenellä oireita ja onko homeen tai tunkkaista hajua sisätiloissa. ja oliko sitä hometta jossain näkyvillä eli puritteko paikkoja vai koirako vainusi.

3.2.2006 21:55:36Otsikko: hometalon korjaus
Ryöppy

Homeen aiheuttaja on kosteus. Välipohjaan sitä on voinut päästä esim. vuotavista vesi- tai lämmitysputkista ja yläpohjaan vuotavasta katosta. On myös mahdollista, että yläpohjaan on kondensoitunut huonetilasta noussutta vesihöyryä. Kannattaa selvittää homeen syntymisen syy ja esiintymislaajuus; sehän voi olla vain hyvinkin pienialaista. Tärkeää on selvittää samalla, ovatko puurakenteet mahdollisesti lahonneet homehtuneitten paikkojen kohdalta. Mielestäni santtomsin ei kannata heti masentua eikä ruveta hankkimaan pillaria talon nurkalle. Remontista voi selvitä hyvinkin vähällä. Asun itsekin peruskorjatussa rintamamiestalossa, jossa alkuperäiset sahanpurut ovat eristeinä seinissä sekä ala-, väli- ja yläpohjassa. Homeongelmia ei ole, mutta eipä ole katto sen enempää kuin putketkaan vuotaneet.

3.2.2006 22:05:46Otsikko: hometalon korjaus
Ryöppy

Jatkan vielä, että minusta santtomsin korjausresepti vaikuttaa muuten ihan hyvältä, paitsi että siihen pitää lisätä se homehtumisen syyn tai syiden selvittäminen ja poistaminen.

4.2.2006 14:21:45Otsikko: hometalon korjaus
Emäntä

Hei vaan. Meillä on juuri mittava hometaloprojekti takana ja voin jotain kertoa. Jos homekoirat on jo merkannut hometta talosta niin ei teidän enää tarvi lähteä siitä kalliita näytteitä ottamaan. Tosiasia on jo se, että siellä on hometta ja ne on pois otettava oli ne minkä merkkisiä tahansa. Home kuitenkin syntyy kosteudesta ja näin ollen ne ovat terveydelle haitallisia. Ensin te selvitätte, että miksi siellä on hometta. Ei ole mitenkään kannattavaa ottaa hometta pois ja laittaa uutta kamaa päälle, jos ei homeen syntyä korjaa. Kun olette syyn korjannut, niin sitten korjataan seuraus. Meillä vuoti katto. Ensin uusittiin katto ja sitten kaikki homeinen ja laho, sitten uutta tilalle.

Tämän kaiken voi tehdä kalliilla tai halvalla. Voi ottaa näytteitä ja tehdä korjaussuunnitelmaa ym, mutta me tehtiin niin, että itse teimme lähes kaiken. Oli meillä toki ammattilaisia auttamassakin, mutta ei me alettu mitään papereita väsäämään ja korjaus suunnitelmia. Meillä kun tuo tapaus oli hyvin yksinkertainen. Päin vi**** tehty katto joka oli lahottanut puol taloa... (ei nyt ihan). Voin kertoa myös lisää projektista jos kiinnostaa. Laita vaikka yksityistä postia tulemaan. Terkuin emäntä

5.2.2006 11:25:22Otsikko: hometalon korjaus
vastuu

älä usko home koiraan ,uskon olevan sen huijausta.Meillä se kävi ja sitä pomppimista osaa joka koira.MUTTA jos epäilet hometta on näytteet yms paikallaan ..alan virmat löytyy puh luettelosta.näytteet otetaan ja sen perusteella vasta tee korjaus päätös .jos se on laaja niin pommi vaan.Meillä oli alapohja ja maksoi kaikkiaan 54tuhatta euroa.halvimalla tarjouksella.Tälle keskustelupalstalle ei voi enää lisätä uutta viestiä alkaen 21.5.2007.


Uusi keskustelupalsta löytyy osoitteesta www.rakentaja.fi/keskustelukanava. Uuden viestin voit uudelle palstalle lisätä siirtymällä aihetta vastaaavalle alueelle esim. valmistelu suunnittelu, suunnittelu alueelle voit lisätä uuden ketjun tästä.