Hankekartoitus

copyright
Suorakanava Oy

Vko 27 (julkaistu 2.7.2003)

Lähtökohta

Huoneisto on aiemmin ollut 90-vuotiaan vanhuksen käytössä. Pinnoiltaan ja keittiökalusteiltaan huoneisto on hyvin vanhanaikainen, peruskuntoinen. Lattioissa on kauttaaltaan vanhat muovimatot. Ainoastaan kylpyhuone on remontoitu vastikään eikä ainakaan ensimmäisessä vaiheessa anna aihetta uusimiseen. Seurattavan remontin yhteydessä huoneisto kunnostetaan 21-vuotiaan korkeakouluopiskelijan ensiasunnoksi.

Keittiön kalustus on palvellut vuosikymmeniä edellistä asukasta.

Hankekartoitus

Aluksi kohteessa tehtiin hankekartoitus, jossa asunto käytiin läpi huoneittain, mitä missäkin täytyy tehdä ja mitä tuleva asukas asuntoonsa tarvitsee.

Keittiö
Keittiössä olevat alkuperäiset, vuodelta 1954 olevat, kalusteet komeroineen puretaan ja uusitaan. Uudehko liesi säilytetään, mutta jääkaapin tilalle hankitaan yhdistelmäkaappi, jossa on jääkaappi ja pakastin.

Katso kuvasarja vanhasta keittiöstä...

Vaatehuone
Vaatteiden säilytystilana huoneistossa on ainoastaan yksi vaatehuone, jonka sisustus edellyttää uusimista. Säilytystilaa myös lisätään komerojen avulla.


Katso kuvasarja vaaatehuoneesta...

Makuuhuone
Makuuhuoneeseen rakennetaan kolme uutta komeroa. Seinät tapetoidaan ja katto maalataan ja lattiaan asennetaan laminaatti.

Katso kuva makuuhuoneesta...

Olohuone
Olohuoneessa tehdään täydellinen pintaremontti seinien ja katon osalta. Lattiaan laitetaan laminaattia.

Katso kuvat olohuoneesta...

Kylpyhuone
K ylpyhuone on hiljattain kunnostettu. Kalusteet ovat toimivat ja sekä lattia että seinät on laatoitettu. Kylpyhuone saa jäädä ennalleen.

Katso kuvat kylpyhuoneesta...

Ovet, listat ja myykit
Kaikki listat poistetaan ja korvataan uusilla. Myös ikkunoiden kukkalaudat ja verhotangot uusitaan. Vanhat ovet päätettiin säilyttää, mutta nekin heloitetaan uudelleen.

Ikkunat
Ikkunat ovat hyvin huonokuntoiset ja tulevat vaihdettaviksi lähiaikoina, mutta eivät kuitenkaan tämän remontoinnin yhteydessä, joten ikkunoiden sisäpuitteet päätettiin kohentaa malaamalla.

Sähköistys
Sähkörasiat ovat alkuperäisiä ja hyvin kellastuneita. Niiden osalta uusitaan ainakin peitelevyt.Pohjapiirros

Pohjapiirrokseen on merkitty tulevien kiintokalusteiden paikat. Myös keittiön ruokailupöytä on tarkoitus asentaa kiinteästi.

Töiden osalta lähtökohtana pidettiin sitä, että mahdollisimman paljon tehdään itse, vaikka asunnon uudella omistajalla onkin varsin vähäinen kokemus remonttihommista. Tänä päivänä esiintyy aina enemmän ja enemmän uusavuttomuutta, joten myös remonttihommien harjoittelu on paikallaan nuorelle miehelle. Tuttavapiirin apua hyväksi käyttäen, osa töistä on tarkoitus tehdä talkoilla. Isän ja tuttavapiirin ammattitaitoa käytetään kuitenkin lähinnä oikeiden työtapojen opastuksessa.

Huoneisto on tarkoitus saada kunnostettua heinä-elokuun aikana, jotta muutto tapahtuisi mahdollisimman pian opintojen alettua. Seuraamme projektia viikoittain; miten budjetti pitää ja onko se peukalo ihan keskellä kämmentä?

Seurannan otsikkosivulle...

 

<<-- Takaisin edelliselle sivulle