Puiden kaatoa
copyright
Suorakanava Oy

Tontin hankinnan jälkeen vuorossa oli tontin raivaustyöt. Puita piti kaataa laajalta alueelta, eikä työtä saanut tehdä hätiköiden. Puut oli siis kaadettava riittävän kaukaa rakennuksesta, mutta niin etteivät jäljelle jäävien puiden juuret vaurioituisi. Tämä siksi, että puut voisivat kaatua jo pelkän tuulen voimasta rakennuksen tai muun omaisuuden päälle. Raivaustöiden lomassa merkittiin tontille tulevia tie- ja putkilinjauksia, sekä tietysti rakennuksen paikka.

Vaikka apulaisia kiinnosti välillä onkiminen enemmän kuin puiden kaato, sujui raivaus hyvin.

Puiden kaadossa päädyimme olemaan yhteydessä Kangasalan metsänhoitoyhdistykseen, koska heillä on tarvittava tietotaito hallussa. Lisäksi heillä on läheiset suhteet kunnan rakennusviranomaisiin, joille ainakin omalta kohdaltamme jouduimme perustelemaan "perinteisen hämäläisen" luonnon säilymistä.

Raivaustöiden edistyessä puujätteen määrä kasvoi kasvamisestaan... ...mutta lopputulos oli kuitenkin siisti.

Metsänhoitoyhdistys hoiti puiden kaadon suunnittelun yhteistyössä kanssamme, huolehti asianmukaisesta puiden kaadosta ja lisäksi suoritti mallikelpoisesti puiden ja suurempien oksien siirron tontin rajalle. Lopuksi risut kyyditettiin muualle edelleen haketettavaksi.

Rakennuksen paikka tontilla alkaa hahmottua.

Saldoksi koko urakasta jäi hieman maksettavaa, kun huomioidaan kokonaiskustannuksista puiden edelleenmyynti. Kokonaisuudessaan kaatoprojekti oli erittäin vaivaton ja suositeltava vaihtoehto.

Tulevan terassin sijainti on mitä mainion maisemien suhteen.


Tässä näkymä rakennettavalta autokatokselta mökkitielle.

Puunkaadon jälkeen oli myös sähköyhtiön helppo tuoda kaapeli lähemmäksi tonttikeskuksen lopullista sijaintipaikkaa.

Lisätietoa Kastelli huviloista

<<-- Takaisin edelliselle sivulle

Etusivulle