Valintana Kastellin huvila
copyright
Suorakanava Oy

Projekti alkoi jo noin 2-3 vuotta ennen tontin hankintaa "aktiivisella" myynti-ilmoitusten seurannalla ja tiettyjen, mielenkiintoisten kohteiden lisätiedusteluilla. Ensiksi etsimme valmista ratkaisua, josta perhellemme olisi muutoksin saatu käyttökelpoinen, ympärivuotiseen käyttöön soveltuva lomanviettopaikka.

Mahdoton yhtälö?

Kävimme mm. Toivakassa, Sysmässä, Padasjoella, Ristiinassa, mutta sopivaa ei tuntunut vaan löytyvän. Lähes kaikki kohteet olivat perheellemme aivan liian pieniä ja toimimattomia tai sitten perheemme vaatimukset erilaisista harrastemahdollisuuksista kesäisin ja talvisin eivät toteutuneet. Kun oheisiin tavoitteisiin lisää vielä kohtuullisen ajomatkan, yhtälö tuntui jo lähes mahdottomalta.

KUNNES kerroin lähes epätoivoisesta tilanteesta naapurilleni, jolta ratkaisu ongelmaani oli mahdollinen. Samassa yhteydessä muistan ne monet kirjoitukset, joissa kehoitettiin "valjastamaan" etsinnällä ensimmäisenä kaikki sukulaiset ja tutut, joiden kautta mahdolliset vielä myymättä ja ilmoittamatta olevat kohteet tulisivat heidän kautta tietooni. Tämä kaikki tapahtui loppukesällä-05.


Oma tontti löytyi sittenkin

Tällöin esittäydyimme omistajalle ja aloitimme keskustelun mahdollisuudestamme lunastaa jokin olemassa olevan rantakaavan tonteista ja lisämaata erikseen. Yhteisymmärryksessä päädyimme lopuksi valitsemaamme tonttiin sekä lisämaa-alueeseen noin 3 1/2 kk:n kuluttua, jolloin vasta esimmäisen kerran puhuimme myös kauppahinnasta - valitettavasti meille aivan liian myöhään, sillä olimme jo lopullisesti ihastuneet paikkaan. Projektimme oli siis lopullisesti polkaistu käyntiin.

Kastellin Saaristo-mallisto ylivoimaisesti paras

Olimme siis jo muutamien vuosien ajan selailleet myös huvilatoimittajien "käsikirjoja", joista omat suosikit olivat heti tulleet esille. Kastellin Saaristo-mallisto kiinnitti heti mielenkiintomme, joista varmasti löytyisi hämäläiseen kulttuurimaisemaan sopiva malli, yhdistettynä omiin toiminnallisiin vaatimuksiimme. Oli palaverin paikka.


Projektille oma vetäjä perheen ulkopuolelta

Kastellin aluemyyntijohtaja Markku Kankare toimi esimerkillisesti esitellessään meidät paikallisen Kastelli-myyntitoimistolle ja nimeämällä vastuuhenkilön projektiimme. Samassa yhteydessä myös päätimme, että projektillemme hankitaan nk. projektivetäjä, joka toimii samalla myös vastaavana mestarina ja Markku suosittelikin Timo Koivukangasta, Koti Rakennuttaja Oy:sta (Kangasala). Timo lupautui ottamaan vastuun projektistani, joka tuntuikin loistavalta ratkaisulta.


Lisätietoa Kastelli-huviloista

<<-- Takaisin edelliselle sivulle

Etusivulle